Menu Premium

Portal is nu beschikbaar voor Linux op Steam

Gamekings Redactie 03/05/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ben jij ‘that guy’ en zweer je bij het Linux OS om je in je gamefix te voorzien? Ben je tevens niet vies van games uit het vorige decennium met een beetje uitdaging? Maak dan je borst maar nat, want Portal is nu beschikbaar voor Linux op Steam.

Niet veel video games geven je brein een zodanig desoriënterende work-out zodat je zowat niet weet wat je overkomt. Daarom was het zo fijn dat Portal ervoor zorgde dat je eens echt, en op een compleet nieuwe manier die grijze massa kon prikkelen. Even om je geheugen op te frissen, Portal verscheen als spin-off van Half Life 2 in de goed ontvangen Orange Box. Het is een game waarbij je in, first-person, lastige obstakels dient te overwinnen door slim gebruik te maken van je centrale tool, namelijk je portal gun, en van de sublieme physics. De portal gun is een vernuftig stukje tech waarmee je een aanvankelijk gesloten portal op een daarvoor geschikt oppervlak kunt schieten. Schiet je vervolgens elders een volgende portal, dan is het mogelijk om door de ene portal te lopen, te springen of te vallen en er bij de andere uit te komen. Met als gevolg, alle brein brekende, physics gebaseerde puzzels van dien.

Het aanbod van games voor Linux is niet bepaald groot maar Valve wil hier met Steam verandering in brengen. Tevens verscheen het briljante Portal 2, met overigens geweldige co-op multi-player, in de Linux store. Echter is deze helaas nog niet ‘klikbaar’, wellicht staat Portal 2 gepland voor een latere release en wacht het nog op groen licht.

Hoewel het moeilijk is voor te stellen dat er gamers zijn die zich nog nooit hebben laten overweldigen door Portal wordt het interessant om te zien hoe deze uniek puzzelgame gaat presteren onder Linux gebruikers.

Ben jij een die-hard Linux gebruiker en wordt je ontzettend enthousiast van deze aankondiging, of heb je ‘m al lang gespeeld op jouw Windows PC, PlayStation 3 of Xbox 360?

Portal is nu beschikbaar voor Linux op Steam

Portal is nu beschikbaar voor Linux op Steam

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch