Menu Premium

PopCap vindt de Xbox-exclusiviteit van PVZ: Garden Warfare makkelijk

Gamekings Redactie 27/11/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

De geruchten dat Plants vs. Zombies: Garden Warfare naar de PlayStation 4 komt zijn nog maar net in de rondte aan het gaan en nu doet de ontwikkelaar een boekje open over de Xbox-exclusiviteit van de game. PopCap vindt de Xbox-exclusiviteit van PVZ: Garden Warfare makkelijk, zo blijkt uit een interview dat producer Brian Lindley gaf aan OXM. Is dit een signaal dat de game dan tóch niet uitkomt op de next-gen console van Sony?

Je kent vast de uitspraak “alsof je het over de duivel hebt” wel. Uit gameratinggegevens van een Koreaanse website zou blijken dat Plants vs. Zombies: Garden Warfare ook naar de PlayStation 4 komt, maar nu blijkt ontwikkelaar PopCap Games erg te spreken te zijn over de Xbox-exclusiviteit. OXM had een interview met producer Brian Lindley, waarin ze hem vroegen naar de deal die de studio met Electronic Arts en Microsoft gesloten heeft. “Het was best wel interessant. We hadden al veel ervaring met de Xbox-platformen en onze eerste ontwikkelplatformen waren dan ook de PC en Xbox 360. Ik denk dat Electronic Arts’ relatie met Microsoft gegroeid is en daarom was het een logisch gevolg dat we ook naar de Xbox One zouden gaan”, aldus Lindley.

Er werd ook aan Lindley gevraagd of het oorspronkelijk het plan was om Plants vs. Zombies: Garden Warfare ook naar andere platformen te brengen, waarop Lindley antwoordde dat dit niet het geval was. Volgens hem zijn ze altijd al gefocust geweest op de versies waar ze nu aan werken en heeft de relatie met Microsoft ervoor gezorgd dat de Xbox-platformen de voorkeur hadden. Daarnaast vertelde de producer van PopCap Games dat ze een te klein team zijn om een game op zoveel platformen tegelijk te lanceren.

Als we kijken naar hoe Lindley zijn woorden kiest, kan nog steeds niet uitgesloten worden dat er misschien ook een PlayStation 4-versie komt of dat er zelfs andere platformen (zoals de PlayStation 3 of Wii U) te maken krijgen met Plants vs. Zombies: Garden Warfare. Sowieso niet op dezelfde datum als de PC-, Xbox 360- en Xbox One-versies, die allemaal op 20 februari uitkomen. De hoop is er nog steeds dat we er snel meer over horen.

PopCap vindt de Xbox-exclusiviteit van PVZ: Garden Warfare makkelijk

PopCap vindt de Xbox-exclusiviteit van PVZ: Garden Warfare makkelijk

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch