Menu Premium

Poolse retailer noemt Crackdown als nieuwe gratis XBL-game

Gamekings Redactie 31/07/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een Poolse retailer noemt Crackdown als nieuwe gratis XBL-game en daarmee lijkt het aanbod voor augustus Xbox Live Gold-abonnees compleet. Eerder verschenen namelijk al berichten die mogelijk Dead Rising 2 bevestigen.

UPDATE 2:
Crackdown is nu voor nop beschikbaar voor Xbox Live Gold-members.

UPDATE:
De geruchten van vanmorgen blijken waar te zijn. Op de website van Major Nelson, ofwel Larry Hryb, is het bevestigd. Vanaf 1 augustus zijn Crackdown, Dead Rising 2 en Dead Rising: Case Zero voor nop te downloaden als je Xbox Live Gold-member bent.

Microsoft slaat met hun nieuwe Xbox Live-offensief een soortgelijke richting in als Sony met PlayStation Plus. Vorige maand konden Xbox Live-abonnees al kosteloos twee games uit de Xbox Live Marketplace downloaden, namelijk Defense Grid en Assassin’s Creed 2. Hoewel beide redelijk zijn gedateerd, zijn ze niet minder relevant. Assassin’s Creed 2 wordt vooralsnog door de meerderheid van de fans beschouwd als de beste in de serie.

Dit was geen éénmalig initiatief, want Microsoft is van plan om maandelijks zo’n actie aan Xbox Live Gold-abonnees te bieden. Drie dagen geleden gingen er al geruchten dat Dead Rising 2 één van de volgende kosteloze downloads zou zijn. Vandaag verscheen op de website van een Poolse retailer het bericht dat mogelijk ook Crackdown aan de actie van de maand augustus wordt toegevoegd en dat deze de eerste game is die je kunt binnen harken.

Even om het geheugen op te frissen: Dead Rising 2 werd gelanceerd in 2010 en Crackdown stamt alweer uit het jaar 2007. Beide games werden vol lof ontvangen en staan tegenwoordig bekend als klassiekers. Overigens kwam Crackdown exclusief uit op de Xbox 360, waarna er nog een vervolg kwam in het jaar 2010.

De waarde van Xbox Live Gold zat ‘m voorheen voornamelijk in het online gamen en met dit offensief wil Microsoft de gamer meer waar voor zijn geld bieden. Het komt nog niet in de buurt van het vele voordeel dat PlayStation Plus-abonnees genieten, want zij kunnen vaker uit nieuwere games kiezen, als het op dit soort acties aankomt. Toch is het een goed begin van Microsoft. Meer waar voor je geld is, hoe dan ook, altijd beter en de games zijn zeker niet de minste.

Wil je vast een beetje voorbereiden op het zombie-hakfestijn dat ons eind 2013 staat te wachten met Dead Rising 3 op de Xbox One, dan wordt dit misschien wel hét moment om jezelf wat skills aan te meten. Al is het alleen om gewoon even te proeven van de games, je krijgt ze voor nop en we leven in Nederland. Eén plus één is…?

Poolse retailer noemt Crackdown als nieuwe gratis XBL-game

Poolse retailer noemt Crackdown als nieuwe gratis XBL-game

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch