Menu Premium

Politie verwijdert de OUYA E3 stand voor het Convention Center

Karim Shehata 12/06/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sinds afgelopen maandag is de E3 bezig, hoewel het gister pas echt begon met de eerste beursdag. De belangrijkste gamebeurs op aarde wordt naar traditie altijd gehouden in het L.A. Convention Center, en in het Convention Center staan op dit moment de grootste gamebedrijven, zoals onder andere EA, Ubisoft, Microsoft, Nintendo en Sony. Buiten staan echter ook altijd wat bedrijven op de parkeerplaats, simpelweg omdat kleinere game-gerelateerde bedrijven niet de huur van een stand op de E3 zelf kunnen betalen. Voor één van deze bedrijven is de E3 vroegtijdig tot een einde gekomen, want de politie verwijdert de OUYA E3 stand voor het Convention Center. Een fikse aderlating voor de maker van de console gebaseerd op het besturingssysteem van Android.

Dit voorval is opvallend, aangezien de oprichter van de OUYA een handtekening heeft gezet onder een huurcontract. De oprichter van de E3, genaamd The Entertainment Software Association, heeft nu dezelfde plek ook gehuurd. Zij hebben dit gedaan omdat zij daar vrachtwagens kwijt willen met spullen voor de E3. Julie Uhrman, de oprichter van de OUYA, vond dat haar console daardoor niet goed in het zicht stond, waarop zij besloot te verhuizen. Als reactie hierop belde de ESA de politie, waardoor Julie Uhrman en haar mannen mochten vertrekken.

Julie Uhrman denkt dat de ESA dit doet omdat het wil dat je binnen komt staan, en niet (goedkoper) buiten. Aangezien Uhrman het stuk toch eerlijk heeft gehuurd, is het tot nog toe onbegrijpelijk dat de politie heeft ingegrepen tegen de stand van de OUYA. Zoals je kunt zien onder aan dit bericht wordt een vertegenwoordiger ondervraagd door de politie, maar tot nog toe lijkt hij ze niet voor reden vatbaar te krijgen. Julie Uhrman heeft contact opgenomen met de ESA, maar wacht op dit moment nog op een reactie.

Wat vind jij van dit vreemde voorval tussen de OUYA en de ESA?

Politie verwijdert de OUYA E3 stand voor het Convention Center

Politie verwijdert de OUYA E3 stand voor het Convention Center

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch