Menu Premium

Pokkén Tournament verraste zelfs Tekken-producer Harada

Franky Mangal 04/09/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Pokémon en Tekken zijn twee franchises met wereldwijd miljoenen fans. Het zijn alleen niet twee titels die je direct met elkaar in verband zou brengen en velen waren dan ook verrast door de aankondiging van Pokkén Tournament. De nieuwe titel Pokkén Tournament verraste zelfs Tekken-producer Katsuhiro Harrada.

Volgens Harada was het de bedoeling dat er het een ander idee uit de samenwerking met The Pokémon Company zou komen. “In eerste instantie had ik een compleet andere titel in gedachte voor een samenwerking, maar Tsunekazu Ishihara, CEO van de Pokémon Company, wilde Tekken”. Voor Ishihara zelf was de samenwerking met Bandai Namco een logische: “Om dit project mogelijk te maken, moesten we samenwerken met een team dat over de beste technische vaardigheden beschikt. We zijn heel blij dat we nu kunnen samenwerken met een team dat zo hoog staat aangeschreven”.

Harada zelf had ook wat persoonlijke eisen voor het maken van Pokkén Tournament. Zo wilde hij toestemming om ook Pokémon te gebruiken die geen vechttypes zijn. “Er zijn verschillende soorten Pokémon”, vertelt hij, “en als we een Pokémon zoals Magikarp in de game willen stoppen, dan moet de speler zich afvragen welke aanvallen hij zou kunnen hebben. Op die manier willen we de spelers verrassen en aan hun verwachtingen voldoen”.

Om de game tot een succes te maken, had Harada wel de kennis nodig van doorgewinterde Pokémon-fans. Gelukkig vond hij die in producent Masaaki Hoshino, die verantwoordelijk is voor Soul Calibur. Volgens Hoshino zullen de arena’s van Pokkén Tournament veel groter zijn dan degene die je in andere vechtgames tegenkomt. “De Pokémon hebben verschillende unieke aanvallen en we willen niet gebonden zijn aan het idee van het bereik van een aanval. Je kunt opponenten dus zowel van ver als van dichtbij aanvallen, afhankelijk van je speelstijl.”

De game zal ook een evolutievorm voor de Pokémon bevatten, de mega-evolutie. Hoewel de game niet alle mega-evoluties zal bevatten, zullen volgens Hoshino wel de evoluties worden toegevoegd die passen in de stijl van de game. Het gaat nog wel even duren voor we elkaar te lijf kunnen gaan met onze favoriete Pokémon. De game heeft een releasedatum voor 2015 in de Japanse arcadehallen, maar is pas voor 30 procent af. Volgens Harada hoeven we ons in ieder geval geen zorgen te maken en mogen de fans in 2015 iets heel bijzonders verwachten. Of we Pokkén Tournament ook op de Wii U gaan zien, is nog even afwachten.

Pokkén Tournament verraste zelfs Tekken-producer Harada

Pokkén Tournament verraste zelfs Tekken-producer Harada

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch