Menu Premium

Pokemon X en Y verkopen 4 miljoen keer in twee dagen

Karim Shehata 15/10/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

In het afgelopen weekend verschenen er twee nieuwe games in een inmiddels erg langlopende serie: Pokemon X en Y. Ondanks dat deze franchise al sowieso zeventien jaar loopt, is de rek er nog steeds niet uit. Sterker nog: Pokemon X en Y verkopen 4 miljoen keer in twee dagen. In Nederland wordt de serie niet meer zoveel bekeken als vroeger, maar de games verkopen wereldwijd nog altijd als warme broodjes.

De prestatie is helemaal knap als je bedenkt dat dit is gebeurd in het weekend. De verwachting is natuurlijk dat de game op zaterdag de meeste exemplaren heeft weggezet, maar ook de zondag deed het erg goed. Dit is opvallend, aangezien er dan in Europa geen post of pakketjes worden bezorgd en de meeste winkels die games verkopen dan gesloten zijn. Ook Saturo Iwata, CEO van Nintendo, was trots op de prestatie van zijn bedrijf. “De vroege reactie op Pokemon X en Y benadrukt niet alleen de passie van de Pokemon-fans van het eerste uur, maar ook dat een gehele nieuwe generatie gamers zeer gemotiveerd is om de franchise zelf te ervaren”, aldus Iwata.

Hoewel Nintendo niet de precieze vergelijkingen aan wilt gaan met andere games, lijkt het er op dit moment op dat Pokemon X en Y met afstand de snelst verkopende game tot nog toe is op de Nintendo 3DS. De reden waarom het bedrijf niet de precieze vergelijking wilt aangaan, is puur omdat dit de eerste Pokemon-game is die gelijktijdig en tevens wereldwijd verscheen. Hierdoor wordt het praktisch onmogelijk om te zien of dit dan ook de snelst verkopende game is binnen de franchise.

Afsluitend wist Nintendo te meldden dat er sinds 2002 vijf Pokemon-games zijn geweest die meer dan tien miljoen exemplaren wisten te verkopen. Aangezien Pokemon X en Y er na twee dagen al vier miljoen wist weg te zetten, zou het zomaar kunnen dat dit de meest succesvolle game binnen de grootse franchise gaat worden. Met Kerst en Sinterklaas in het verschiet, zullen de laatste Pokemon X en Y-exemplaren in ieder geval nog niet zijn verkocht.

Pokemon X en Y verkopen 4 miljoen keer in twee dagen

Pokemon X en Y verkopen 4 miljoen keer in twee dagen

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch