Menu Premium
Loading...

Pokémon X en Y Pokémon Bank Trailer

Gamekings Redactie 13/12/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Pokémon X en Y zijn op zichzelf staand al immens grote games, waarin tientallen al dan niet honderden uren in kunnen worden gestoken. Om toch nog net dat beetje extra’s uit te games te kunnen halen bestaat er de Pokémon Bank-applicatie voor je 3DS. Een tijdje geleden werd de applicatie al aangekondigd, maar nu krijgen we voor het eerst echt te zien hoe het nu eigenlijk in z’n werk gaat met de Pokémon X en Y Pokémon Bank Trailer.

De Pokémon Bank-applicatie brengt een aantal dingen naar jouw Pokémon X en Y-games. Allereerst is het mogelijk de bank te gebruiken om al jouw verzamelde Pokémon op te slaan, zo voorkom je, mocht je de game of save-file verliezen dat je ook al je vergaarde beestjes kwijt bent. Een totaal van drieduizend Pokémon passen in jouw virtuele bank, meer dan er überhaupt in de kleurrijke wereld van Kalos rondlopen. Ook is het mogelijk via de applicatie al jouw gevangen wezens aan de hand van specifieke kenmerken te rangschikken, zo heb je een duidelijk overzicht van al jouw Pokémon gerangschikt naar hun type, aanvallen en levels. Ook is het met de applicatie mogelijk Pokémon uit andere delen, onder andere Black en White, over te hevelen naar je Pokémon X en Y-progressie zonder dat je hiervoor twee handhelds nodig hebt.

Verder kent de app nog twee gameplay-elementen: de Battle Points en Poké Miles. Zodra je jouw schepsels naar je bank verplaatst, leveren ze Poké Miles op, die je kunt inwisselen voor items in X en Y. Hoe meer Pokémons in de bank, des te meer Miles je verdient. De Battle Points vormen een alternatief op de Miles, maar werken volgens hetzelfde principe, alleen kunnen hier ook Tm’s mee verdiend worden. Als je de app gebruikt bestaat er de kans dat je, door een aantal specifieke Pokémon uit Black en White tussen je bank en je game te wisselen, speciale events in Kalos vrij speelt.

De applicatie is vanaf 27 december te vinden in Nintendo’s eShop en kan de eerste dertig dagen gratis worden gebruikt, na deze trial wordt een klein bedrag per jaar gevraagd.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch