Menu Premium

Pokémon Pearl en Diamond komen waarschijnlijk naar de Switch

Dansky 15/01/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Pokémon Diamond en Pearl komen, volgens geruchten, naar de Switch. Dit komt uit via Pokémon website cpokemon.com. Er is nog niks bevestigd maar volgens bronnen dichtbij de Pokémon Company zijn de twee in productie voor de Switch. De Pokémon Company pakt in het begin van 2021 dus al goed uit met Pokémon Snap en de remake van Diamond en Pearl.

Diamond en Pearl remake lag in de lijn der verwachting

Dat Diamond en Pearl opnieuw zouden worden uitgegeven is geen gekke move. De Pokémon Company heeft in de afgelopen jaren de klassiekers al opnieuw uitgegeven. Pokémon Red en Blue kwamen werden in 2016 re-released gevolgd door HeartGold en SoulSilver. Vervolgens kwamen Omega Ruby en Alpha Sapphire uit en nu dus Diamond en Pearl. Of deze ook nog andere namen krijgen is wel te verwachten. SparklyDiamond en DashingPearl misschien? Naast de remake zullen de games naar verluid ook de klassieke vang stijl gebruiken in plaats van de stijl die wordt gebruikt in Pokémon Let’s Go.

Alhoewel de re-release van Red & Blue en de remake van Ruby en Sapphire uitkwamen voor de 3DS en HeartGold en SoulSilver voor de DS zal de remake van Diamond en Pearl alleen voor de Switch uitkomen. Of de overige games ook nog naar de Switch komen is nog niet bekend. De aankondiging wordt naar alle waarschijnlijkheid in februari gedaan, wanneer Pokémon 25 jaar wordt.

Pokémon pakt groots uit voor 25 jarig bestaan

Vorig jaar begon de Pokémon Company al met een tease voor de 25e verjaardag van Pokémon. Iedere 5 jaar doen zij iets speciaals. Op de 20e verjaardag kwamen Sun en Moon uit voor de 3DS en natuurlijk de hit Pokémon Go. Voor dit jaar staan dus een aankondiging van Diamond en Pearl op de agenda samen met een nieuwe Pokémon Snap. Een samenwerking met Katy Perry, die overigens Pokémon fan is, staat als act geboekt. Op de verjaardagswebsite is nog veel meer informatie te vinden over het 25 jarig bestaan.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch