Menu Premium

Pokémon GO speler houdt gym 1332 dagen vast; verliest hem aan cheater

JeffreyHage 28/04/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Als je wil cheaten vind je altijd wel een manier om het te doen. In videogames is dit helaas niet anders. Het is algemeen bekend dat cheaters in games een probleem is wat wellicht nooit echt weg zal gaan. En dat dat soms zuur is bewijst Pokémon Go speler BootsMade4Walking. BootsMade4Walking hield een gym maar liefst 1332 dagen vast en uploade triomfantelijk een foto op Reddit van zijn prestatie. Een dag later was het feest echter alweer voorbij, nadat een cheater de locatie had opgezocht en had geclaimd. Pijnlijk.

Hoe het gebeurde

Een gym in Pokémon GO vasthouden is een hele klus. En de gym die BootsMade4Walking vasthield was ook nog eens moeilijk te bereiken. Hij bevindt zich in Montana bij de Blue Mountain Observatory. De gym staat bovenop Blue Mountain; 6300 feet (of 1,9 kilometer) boven het zeeniveau. “The roads are closed most of the year because of snow, so hiking is the only way up there,” schrijft BootsMade4Walking . “I was up there working on the fire tower adjacent to it when Lolo was burning in 2017.” Nadat BootsMade4Walking in 2017 de gym veroverde, hield hij de gym vast voor 1332 dagen: oftewel drieënhalf jaar. De foto werd gezien door een Redditor, die de plek opzocht, en hem vervolgens veroverde. Een dag na zijn record kreeg BootsMade4Walking  het bericht al door. “Lol, a spoofer (iemand die plekken doelbewust opzoekt om ze eigen te maken, red.) took it down,” schrijft hij. “Didn’t even have a name. They figured it [out] from the pic.”

Een lullige Pokémon GO cheater

De Pokémon GO speler BootsMade4Walking geeft zelf aan niet per se verscheurd te zijn door emoties. Hij is naar de top van Blue Mountain geklommen om een record te vestigen en om zijn eigen grenzen te verleggen. “I got my 1,331 days, which was my goal, so it doesn’t bother me,” aldus de speler. De reden dat hij 1331 op Pokémon Go wilde hebben, luidt overigens als volgt. Ontwikkelaar Niantic heeft vanwege meerdere redenen iets met het getal 1331. En om de game te eren en zijn fanatisme te laten zien wilde BootsMade4Walking dit getal op zijn naam hebben. En dat is hem gelukt.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch