Menu Premium
Loading...

Pokémon Company komt uit het niets met Pokémon Duel op iOS en Android

Rens van Nerum 25/01/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het lijkt erop dat de Pokémon-hype nog niet verdwenen is, want zomaar vanuit het niets is daar een nieuwe game voor iOS en Android, genaamd: Pokémon Duel.

Pokémon Duel is een boardgame uitgebracht door The Pokémon Company, waarin 2 spelers het met de door hun verzamelde Pokémon tegen elkaar opnemen. De game blijkt al een tijd een hype te zijn in Japan die daar bekend staat als Pokémon Co-master. Simpel gezegd is het een soort schaken met Pokémon, maar om toch even wat dieper in te gaan op de spelregels, zetten we ze hieronder voor je neer:

  • Elk team bestaat uit 6 Pokémon die de speler heeft verzameld en zo strategisch mogelijk heeft samengesteld. Elke Pokémon heeft dan ook ieder zijn eigen krachten en aantal stappen die hij mag zetten per ronde. Je kunt verschillende routes nemen om aan de kant van je tegenstander te komen en jouw tegenstander zijn of haar Pokémon het Pokémon center in te schoppen óf kun je met jouw Pokémon de tegenstander blokkeren.
  • Wanneer 2 Pokémon van het tegenovergestelde team elkaar op een route tegenkomen, zullen deze gaan vechten. Dit doe je door aan de Pokémon Data Disk te spinnen die de aanvallen van jouw strijdende Pokémon bevat. Als het rad stopt op een bepaalde aanval zal deze dan ook worden uitgevoerd.
  • Ook kun je aan het begin van jouw beurt Plates gebruiken. Deze kunnen de flow van het spel veranderen door bijvoorbeeld Pokémon te switchen op het bord of kunnen ze aanvallen versterken.
  • De speler die het éérst bij zijn doel is wint de game!

Met Pokémon Duel kun je het opnemen tegen spelers wereldwijd via de League Match optie in de game. Je wordt dan random in een game geplaatst met een andere duelist die rond hetzelfde niveau als jij zit. Door het winnen van League Matches bevorder je jouw ratings en skills maar kun je ook nieuwe Pokémon winnen.

Je kunt nu aan de slag met Pokémon Duel die gratis te downloaden is in de iOS en Google Play store. Ga jij met Pokémon Duel aan de slag? Of is dit een game die je koud laat? Drop het in de comments!

Bron: VG24/7

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch