Menu Premium

Ubisoft verwacht Watch Dogs 2 vaker te verkopen in de tweede en derde week

Gijs Mak 22/11/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Watch Dogs 2 wist in de openingsweek in Groot-Brittannië 300.000 minder exemplaren te verkopen dan de originele Watch Dogs, maar toch lijkt Ubisoft zich totaal geen zorgen te maken. Ubisoft verwacht Watch Dogs 2 vaker te verkopen in de komende twee weken en heeft daar een verklaring voor.

Ubisoft zegt vooral heel blij te zijn dat de game zo goed is ontvangen door de critici en door de gamers zelf. De Franse uitgever laat in een statement weten dat de positieve ontvangst zal betekenen dat de game in de komende weken juist vaker verkocht zal worden dan in de openingsweek. Ubisoft geeft ook aan dat het probleem van de tegenvallende verkoopcijfers geen toeval is en niet per se aan Watch Dogs ligt. Games van concurrenten, zoals Titanfall 2, Dishonored 2 en Call Of Duty: Infinite Warfare die in dezelfde periode uitkwamen gingen ook minder over de toonbank dan hun voorgangers. Toch verwacht Ubisoft dat in het geval van Watch Dogs 2, de verkoop alsnog zal toenemen, en daar hebben ze een reden voor.

Volgens de uitgever is het namelijk zo dat er een trend gaande is binnen het gamelandschap die er voor zorgt dat games die goed worden ontvangen door de gamers en de critici een steeds sterkere ‘staart’ krijgen dankzij de positieve reviews en mond-tot-mond reclame. Ubisoft denkt dus dat gamers steeds vaker eerst de kat uit de boom kijken, voordat ze een game gaan aanschaffen.

Ubisoft lijkt heel zeker van zijn zaak te zijn en zegt dat de game nog miljoenen mensen blij gaat maken. De tijd zal het leren!

Bron: VideoGamer

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch