Menu Premium

PlayStation waarschuwt: schaarste PS5 duurt nog voort tot in 2022

Jan Johan Beldrok 10/05/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is op dit moment nog steeds erg lastig de PS5 te kopen. Er leefde bij gamers de hoop dat de PS5 schaarste dit najaar (voor een deel) opgelost zou zijn. Iets waar Sony bij monde van Jim Ryan de laatste maanden ook een beetje naar toewerkte. Maar helaas. Die dromen kunnen nu dus de prullenbak in. PlayStation kan de grote vraag naar de PS5 nog altijd niet bijbenen. De fabrikant gaat er daarom vanuit dat de console nog tot in 2022 slecht leverbaar gaat zijn. Dit meldt Bloomberg maandag maar aanleiding van een gesprek tussen CFO Hiroki Totoki en een aantal analisten.

PlayStation is een van de vele bedrijven die met smart op chips zit te wachten

Dat de PS5 moeilijk leverbaar is, weet iedereen inmiddels. De oorzaak is ook duidelijk. Door de pandemie zijn er zware tekorten aan onderdelen zoals chips ontstaan. PlayStation is ook niet het enige bedrijf waar dit probleem speelt. Wereldwijd hebben veel bedrijven hier mee te maken. Aan de andere kant, PlayStation is voor de productie bewust afhankelijk van externe partijen. Dat is goedkoper. Maar ja, nu de pandemie insloeg, heb je daardoor een probleem. PlayStation mag in de rij aansluiten bij al die andere firma’s die chips willen. Totoki denkt er daarom over om mogelijk de chips voor de PS5 van AMD te betrekken, in plaats van/naast Intel. “For example, we could find maybe a secondary resource, or by changing the design we could cope,” aldus Totoki.

Ook in 2022 kan productie PS5 de vraag naar de console niet bijbenen, schaarste blijft

Volgens de analisten heeft Totoki tijdens de besloten bijeenkomst gezegd dat de vraag naar de console voorlopig niet gaat afnemen en dat de productie dat niet kan bijhouden. “Zelfs als we de productie opschroeven en veel meer exemplaren van de PS5 produceren, overstijgt de vraag het aanbod”. Aldus Totoki.

 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch