Menu Premium
Loading...

PlayStation Vita meer dan 1,2 miljoen keer verkocht

Gamekings Redactie 29/02/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

De PlayStation Vita is wereldwijd 1,2 miljoen keer verkocht na de eerste week van de Europese release.

In Europa en Australië konden gamers vanaf vorige week pas aan de slag met de PlayStation Vita, terwijl het apparaat in Amerika al twee weken verkrijgbaar is in de winkelrekken. Japan was de eerste die kon genieten van de handheld, want daar verscheen het gelikte apparaat eind vorig jaar. Sony heeft bekendgemaakt dat er op dit moment op wereldwijde schaal al ruim 1,2 miljoen Vita’s over de toonbanken zijn gegaan.

De helft van dit enorme getal is pas in de afgelopen twee weken tot stand gekomen. Dit is erg opmerkelijk te noemen, want de PS Vita is al een flinke tijd beschikbaar in Japan. Kunnen we hier uit opmaken dat de PlayStation Vita het beter gaat doen in het westen?

Er zijn daarnaast inmiddels ruim 2 miljoen software-titels over de toonbank gegaan. Dit betreft zowel de retail-verkoop als de digitale distributie. Andrew House, de baas van Sony Computer Entertaiment, heeft aangegeven erg blij te zijn met deze verkoopcijfers. En terecht, want dat betekent dat elke PS Vita bezitter minimaal één game heeft gekocht per handheld.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch