Menu Premium

PlayStation Vita hack kan niet gebruikt worden voor piraterij

Gamekings Redactie 07/09/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

De PlayStation Vita hack kan niet gebruikt worden voor piraterij. De Vita is onlangs gehackt door ene Yifan Lu, maar die bezweert ons dat de hack alleen gebruikt kan worden om ‘thuis gebrouwen’ games te maken en te spelen. Na het uitbrengen van de hack haastte Lu zich om op Twitter te melden dat hij “100% tegen piraterij” is en dat geen van zijn tools ooit gebruikt kunnen worden voor piraterij.

Iets later meldt hij echter dat zijn ‘loader’ misschien gebruikt kan worden als achterdeur voor piraterij. “Deze hack kan anderen wellicht een handje helpen met het verder kraken van het systeem”, aldus Lu. Maar hij dekt zich ook gelijk weer in: “het zal zeer veel vaardigheid vereisen om een opening te vinden en diegenen die ik ken die deze vaardigheden bezitten zijn allemaal tegen piraterij. Sony’s systeem is erg goed ontworpen en een ‘kernel exploit’ is nog erg ver weg.”

Dus tot nog toe kun je Lu’s loader alleen gebruiken om je eigen spellen te maken en te spelen. Maarja, criminelen zijn de meest creatieve mensen op deze aardbol. Wat denk jij, is dit het begin van het einde voor de beveiliging van de Vita?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch