Menu Premium

PlayStation verzekert zich al van PS6, PS7, PS8, PS9 en PS10 trademarks

Lars Leeftink 29/10/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Je kan er maar niet vroeg genoeg mee beginnen, zal PlayStation gedacht hebben. De PlayStation 5 heeft amper een release datum en de trademarks voor de PlayStation 6, 7, 8, 9 en 10 zijn aan veiliggesteld. Want, je weet natuurlijk nooit wie er in verloop van tijd mee aan de haal kan gaan.

Wat kan er in de tussentijd allemaal gebeuren?

Heel veel. De wereld kan vergaan, Trump zal waarschijnlijk geen president meer zijn en het klimaat is nog een tandje verder opgewarmd. Er zijn zoveel dingen die je kunt bedenken die kunnen gebeuren tussen nu en het jaar waarin de PlayStation 10 zijn opwachting zal maken, dat je er wel een boek over zou kunnen schrijven. Want we hebben het hier niet over een paar jaar, maar over een paar decennia die PlayStation alvast claimt. Waarschijnlijk kunnen we hieruit ook opmaken dat de namen van de consoles voorlopig niet zo ‘fancy’ naam zullen krijgen als die van Xbox.

De naam van de console zal voorlopig herkenbaar en eenvoudig blijven, iets waar weinig mensen waarschijnlijk geen probleem mee zullen hebben. En we hebben, bijvoorbeeld met Fallout First, gezien dat het behoorlijk fout kan gaan als je niet snel een URL, naam of trademark claimt. Nou is de situatie omtrent Fallout First natuurlijk compleet anders, maar het idee is hetzelfde. Iemand zou prima aan de haal kunnen gaan met de trademarks van PlayStation. En dan ben je als bedrijf wel een beetje de lul.

PlayStation 5

Maar voordat al deze consoles überhaupt de kans gaan krijgen om geopenbaard te worden, moet eerst de PlayStation 5 nog even presteren. De kans dat dit vanaf 2020 zal gaan gebeuren is aardig groot, aangezien de vorige consoles ook een behoorlijk groot succes waren. Vooral dankzij de content, maar ook zeker vanwege de marketing-technische aanpak en de diensten die beschikbaar zijn. Het is dus bijna niet te voorspellen wat de toekomstige PlayStation-consoles ons gaan brengen en het heeft eigenlijk ook geen nut. Maar, zoals al eerder gesteld: je kan nooit te vroeg zijn met het claimen van trademarks. En PlayStation besloot maar meteen all out te gaan.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch