Menu Premium

PlayStation Plus kent voortaan drie niveaus, PlayStation Now verdwijnt

Jan Johan Beldrok 29/03/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

PlayStation CEO Jim Ryan bracht op dinsdagmiddag, vlak na het online gaan van het GK Journaal, het nieuws officieel naar buiten. En dat deed hij op de volgende wijze: “Vandaag zijn we verheugd om officieel bekend te maken dat we onze abonnementsdiensten gaan wijzigen. In juni brengen we PlayStation Plus en PlayStation Now samen in een geheel nieuwe abonnementsservice. Een service die klanten meer keuze biedt middels drie lidmaatschapsniveaus. Onze focus ligt op het leveren van hoogwaardige inhoud in een gevarieerd portfolio aan games.” Mooie en wijze woorden dus. Maar wat gaat deze nieuwe service de gamer bieden? Wat houdt het in? Wat kun je bij elk niveau verwachten?

PlayStation Plus Essential

Dit niveau biedt dezelfde voordelen die de Plus-leden tegenwoordig al ontvangen:
Twee maandelijkse downloadbare games
Exclusieve kortingen
Cloudopslag voor opgeslagen games
Online multiplayer-toegang

De prijs voor dit niveau blijft gelijk aan de huidige prijs voor Plus en dus verandert er eigenlijk niet al te veel als je geen behoefte hebt aan extra, oude PlayStation content.
€ 8,99 per maand / € 24,99 per kwartaal / € 59,99 per jaar

PlayStation Plus Extra

Dit niveau biedt alle voordelen van Essential maar gooit daar extra content bovenop. Je kunt gaan grabbelen uit een catalogus van maximaal 400 van de leukste PS4- en PS5-games. Het betreft hier zowel first party als third party games. Deze titels kunnen worden gedownload. Extra kost € 13,99 per maand / € 39,99 per kwartaal / € 99,99 per jaar

PlayStation Plus Premium

Dit niveau biedt alle voordelen van de Essential en Extra tiers. Daaraan worden tot maximaal 340 extra games toe gevoegd. Je kunt nu ook kiezen uit PS3-games, die beschikbaar komen via cloudstreaming.  Ook is er een catalogus met klassiekers van de originele PlayStation-, PS2- en PSP-generaties beschikbaar die je kunt nuttigen zowel via streaming- als downloadopties. Het derde niveau biedt ook toegang tot cloudstreaming voor originele PlayStation-, PS2-, PSP- en PS4-games uit de Extra- en Premium-niveaus in regio’s waar PlayStation Now beschikbaar is. Tot slot krijg je af en toe toegang tot game demo’s van nieuwe games.

De prijs voor Premium bedraagt € 16,99 per maand / € 49,99 per kwartaal / € 119,99 per jaar.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch