Menu Premium

PlayStation legt uit waarom ze niet op E3 2019 aanwezig zijn

Koos Mooten 11/02/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Afgelopen jaar deed Sony vriend en vijand verbazen door doodleuk aan te kondigen dat ze, na een aantal ijzersterke jaren, in 2019 E3 zullen overslaan. Destijds was het niet geheel duidelijk waarom PlayStation ervoor koos om niet aanwezig te zijn anders dan “we zijn op zoek naar nieuwe creatieve manieren om in contact te komen met onze community”. Vandaag doet PlayStation-baas Shawn Layden in een interview met CNET een boekje open over hoe ze bij Sony tot die beslissing zijn gekomen.

Volgens Layden is het gehele concept en het fundament van de E3 niet meer van toepassing op de hedendaagse situatie. De E3 is oorspronkelijk bedoeld voor retailers om hun inkopen voor de feestmaanden te bepalen en voor (game)journalisten om verhalen te schrijven voor magazines. Vandaag de dag is deze dynamiek compleet veranderd.

“Now we have an event in February called Destination PlayStation, where we bring all retailers and third-party partners to come hear the story for the year. They’re making purchasing discussions in February. June, now, is just too late to have a Christmas holiday discussion with retailers. So retail has really dropped off. And journalists now, with the internet and the fact that 24/7 there is game news, it’s lost its impact around that. So the trade show became a trade show without a lot of trade activity. The world has changed, but E3 hasn’t necessarily changed with it.”

De E3 wordt minder relevant voor uitgevers en consolemakers

Sony lijkt hiermee in de voetsporen te treden van overige uitgevers en ook consolemakers die de afgelopen jaren hun aanwezigheid op E3 flink hebben uitgedund. Zo was Xbox vorig jaar op een Mixer stand na al zo goed als niet aanwezig op de beurs en waren ook de booths van zowel EA als Activision een stuk kleiner. EA heeft er zelfs voor gekozen om hun eigen evenement in de buurt van de E3 te vieren, net als Microsoft dat vorig jaar deed in het Microsoft Theatre dat naast de beurs gelegen is.

Xbox gaat groter dan ooit aanwezig zijn op E3 2019

Xbox lijkt overigens optimaal gebruik te willen maken van het feit dat PlayStation dit jaar niet aanwezig zal zijn op E3. Philip Spencer liet eerder in een interview weten dat Xbox dit jaar groter dan ooit zijn stempel wil gaan drukken op ’s wereld meest populaire gamebeurs.

Heeft Sony dit jaar nog een verrassing in petto of hebben ze gewoon niets om te tonen dit jaar?

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch