Menu Premium

PlayStation gaat zich niet meer bezighouden met handhelds

Lars Leeftink 04/12/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Voor de PlayStation Vita-liefhebbers onder ons die nog hoop hadden op een opvolger: helaas. Die gaat er dus niet komen. Jim Ryan, president en CEO van Sony, heeft aangegeven dat PlayStation voorlopig niet met een nieuwe handheld gaat komen. Sterker nog: ze hebben geen eens interesse.

Geen nieuwe handheld van PlayStation

Jim Ryan, die deze uitspraken deed tijdens een interview met Game Informer, is blij dat de PS Vita ooit zo succesvol is geweest, maar heeft momenteel geen interesse in het ontwikkelen van een opvolger. “PlayStation Vita was brilliant in many ways, and the actual gaming experience was great, but clearly it’s a business that we’re no longer in now,”, aldus Jim Ryan. De liefhebbers van handhelds moeten dus vooral terecht bij Nintendo en moeten hopen dat Triple A-titels als Overwatch en The Witcher III naar de Nintendo Switch blijven komen. Want dit lijkt nog de enige manier te zijn om dat soort grote games op een handheld te kunnen spelen.

De PlayStation Vita

Op 17 december 2011 maakte de PS Vita zijn debuut in Japan. Amper een paar maanden later (12 februari 2012) was de handheld ook beschikbaar in Europa en Noord-Amerika. Er zijn sindsdien ongeveer 20 miljoen exemplaren verkocht. Games als Gravity Rush, Persona 4: Golden, Tearaway, Spelunky, Danganronpa: Trigger Happy Havoc, Uncharted: The Golden Abyss, Killzone: Mercenary, Hotline Miami waren op de PS Vita enorm populair.

De verkoopcijfers komen echter niet in de buurt van die van de Nintendo Switch. Misschien is dit ook wel een reden waarom PlayStation de handhelf-markt voorlopig even links laat liggen. Zowel PlayStation als Xbox zullen ook wel zien dat de Nintendo Switch momenteel zo dominant is qua handheld dat het weinig tot geen nut heeft om daar nu tussen te gaan proberen te komen. Wat dat betreft lijkt het een verstandige beslissing van PlayStation (en ook Xbox) om zich te focussen op de consoles waarmee zij de markt domineren.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch