Menu Premium

PS All-Stars: Battle Royale fans starten Twitter campagne voor DLC

Karim Shehata 01/07/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Op 21 november vorig jaar kwam Sony met de brawler PlayStation All-Stars: Battle Royale. In de concurrent van Nintendo’s Super Smash Bros. franchise kon je met de first party helden van Sony het tegen elkaar opnemen. De game had overigens wel een third-party sausje over zich heen zitten, want naast dat er wat third-party personages speelbaar waren in de game, werd de game ontwikkelt door een third-party developer. Hoewel er DLC beloofd was door Sony en SuperBot Entertainment, de third-party ontwikkelaar in kwestie, braken de twee hun overeenkomst doordat Sony vond dat de game slecht verkocht. De gamers die de game wél gekocht hebben pikken dit echter niet zomaar, want de PS All-Stars: Battle Royale fans starten Twitter campagne voor DLC.

Eerder bleek namelijk dat Sony en SuperBot Entertainment bezig waren met het brengen van twee oude, bekende personages naar de game. Zo hadden Abe uit Oddword: Abe’s Oddysey en Dart die de hoofdrol in zich opnam in de PSone game The Legend of Dragoon in de vorm van een DLC pakket moeten verschijnen. Zoals gezegd lijken de personages uit het PSone tijdperk door de breuk tussen de ontwikkelaar en de ooit nog trotse uitgever van de game niet meer te gaan verschijnen, tenzij de kracht van de democratie het Japanse bedrijf aan het werk zet voor de DLC.

De Twitter campagne voor de DLC wordt massaal gesteund, de hashtags #Releasedart en #ReleaseAbe worden Tweet na Tweet het web op geslingerd, waardoor je bijna zou denken dat ook mensen die de game helemaal niet in huis hebben deze petitie steunen. Deze actie is redelijk opmerkelijk, aangezien de game eigenlijk bij het overgrote deel van de media slecht werd ontvangen en werd gezien als een slappe zet om het succes van de Super Smash Bros. serie over te nemen op de PlayStation.


PlayStation All-Stars: Battle Royale biedt je naar mijn mening zeker een hoop plezier, maar ik kan mezelf ook zeker vinden in het oordeel van de media. Daarnaast vind ik het op z’n zachts gezegd ”niet zo chique” dat Sony eerst DLC beloofd, om het vervolgens niet aan te bieden aan de gamers die misschien wel met dat idee in hun achterhoofd de game gekocht hebben voor de PlayStation 3 of Playstation Vita. De comments onder dit bericht vind ik in ieder geval op voorhand al interessant.

PS All-Stars: Battle Royale fans starten Twitter campagne voor DLC

PS All-Stars: Battle Royale fans starten Twitter campagne voor DLC

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch