Menu Premium

“PlayStation 5 kost ongeveer $450 om te produceren”

Reilly 14/02/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Volgens bronnen van de Amerikaanse website Bloomberg zou Sony in een lastig pakket zitten wat betreft het vaststellen van de verkoopprijs van de PlayStation 5. Dit zou het geval zijn omdat het produceren van de units zo rond de $450 per stuk zou kosten.

Moeite met de DRAM en NAND

Volgens Bloomberg heeft Sony vooral moeite met de bevoorrading van de zogenaamde DRAM en NAND geheugen. DRAM wordt in van alles en nog wat gebruikt: van videokaarten tot smartphones en, uiteraard, consoles. Sony heeft dan ook moeite om genoeg voorraad te reserveren. Wat precies “genoeg” is, is echter ook een moeilijk vraagstuk.
We must keep PlayStation 5’s bill of materials under our control and we need to make the correct number of units in the initial production.”, aldus de CFO van Sony.

Afgezien van de DRAM en NAND blijkt het koeling systeem duurder uit te vallen dan gebruikelijk. Normaal gesproken zou het koeling systeem nog geen dollar kosten. Sony heeft ervoor gekozen om wat meer te investeren gezien de krachtige chips die het systeem heeft. Hierdoor kost dit onderdeel van de console meerdere dollars per stuk.

Wat doet Microsoft?

Zoals met elke generatie consoles, kijken Microsoft en Sony met aandacht naar elkaars zetten. Niet alleen qua specificaties willen ze natuurlijk met elkaar kunnen concurreren, maar ook qua prijs willen ze niet onderdoen voor de ander. Met de PlayStation 4 koos Sony, nadat Microsoft bekend maakte de Xbox One voor $499 te gaan verkopen, ervoor om de PlayStation 4 voor maar $399 van de hand te doen. Naar schatting zou het destijds $381 hebben gekost om een unit te produceren. Veel rek zat er dus niet in, maar ze wisten wel Microsoft flink een loer te draaien door 100 dollar goedkoper te zijn.

Het is voor PlayStation dus belangrijk om te weten voor hoeveel de Xbox Series X verkocht gaat worden. Mede op basis hiervan zal het bedrijf de verkoopprijs van de PlayStation 5 vaststellen.

 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch