Menu Premium

PlayStation 5 en PS5 Digital Edition prijs bekend: €499 en €399

Lars Leeftink 16/09/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

We hebben er even op moeten wachten, maar het is dan eindelijk zover. Zowel de prijs als de release datum van de twee PlayStation 5 consoles zijn tijdens de PlayStation Showcase bekendgemaakt.

PlayStation 5 €499, Digital Edition €399

Dat zijn de prijzen van de twee consoles van Sony. De normale PlayStation 5 kost dus net zoveel als de Xbox Series X. De gok was van tevoren al dat de prijs ergens hier in de buurt uit zou gaan komen. De Digital Edition (zonder disc drive) kost €100 euro minder: €399.  €100 duurder dan de ‘mindere’ versie (in het geval van de PS5 zonder disc drive) van de next-gen Xbox console: de Xbox Series S.

Release date: 12 (buiten Europa) en 19 november (Europa)

Ook de release date van de twee consoles is bekend. Ook hier is het verschil met de Xbox Series S en X niet zo groot. Daar waar de consoles van Microsoft op 10 november op de markt zullen verschijnen, komt twee dagen later de PlayStation 5 uit. Weliswaar zal dit in eerste instantie in Amerika, Japan, Canada, Mexico, Australië, New Zeeland en Zuid-Korea zijn. Zoals altijd. Op 19 november zal de rest van de wereld, waaronder heel Europa, volgen.

PlayStation countert Xbox

Door dus zowel qua prijs als van manier waarop de console gebracht wordt en release datum op nagenoeg dezelfde prijs, datum en manier op de markt te brengen. Gezien het succes (en dus de voorsprong) van de vorige consoles is dit natuurlijk niet zo gek. Xbox is degene die een inhaalslag moet maken, en dus kwam het ook als eerste met prijs, release datum en nog veel meer ander nieuws. PlayStation had vervolgens een taak: counteren. En dat heeft het tijdens deze PlayStation Showcase gedaan. Is dit de juiste manier, de juiste prijs en de juiste datum voor de PlayStation 5? En welke van de twee ga jij kopen? Laat het weten in de comments hieronder en vertel gelijk even waarom!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch