Menu Premium

PlayStation 4 wordt beschikbaar voor 399 euro

Gamekings Redactie 11/06/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is natuurlijk ontzettend leuk dat er heel veel games en mogelijkheden worden laten zien, maar de prijs van de console zelf is ook niet onbelangrijk. Uiteindelijk is de console zelf waarvoor je de diepte van je portemonnee moet opzoeken en het is zeer prettig als het vanaf dag één al betaalbaar is. De PlayStation 3 was op de releasedatum te krijgen voor 499 of 599 euro, maar de PlayStation 4 zit daar flink onder. De PlayStation 4 wordt beschikbaar voor 399 euro, wat tevens ook honderd euro goedkoper is dan zijn directe concurrent, de Xbox One.

Het is nog niet bekend wat de precieze datum wordt, maar het is wel bekend wat er op je rekening in mindering wordt gebracht als je een PlayStation 4 aanschaft. Je zult namelijk 399 euro lichter zijn na jezelf bezitter te noemen van Sony’s nieuwe console. Hiermee gaan zij honderd euro voordeliger zijn ten opzichte van de Xbox One. Of dit betekent dat het grote publiek massaal voor de PlayStation 4 gaat kiezen weet niemand, maar er valt niet te ontkennen dat het wel een slimme zet is.

Volledig zeker is het niet, maar het lijkt erop dat ook de PlayStation 4 een abonnement nodig gaat hebben om online te gamen. Zo verrassend is dit niet, want het onderhouden van servers is een dure grap. Het feit dat het op de PlayStation 3 voor nop mogelijk was, kan gezien worden als een flinke luxe. Het was dan ook in de lijn der verwachting dat dit niet in stand gehouden kan worden. Of dit betekent dat je net zoals de PlayStation Plus abonnementen van nu ook gratis games krijgt om te spelen, is nog onbekend. De verwachtte prijs van het nieuwe abonnement ligt op 5 euro per maand.

Wat vind jij ervan dat Sony de PlayStation 4 honderd euro goedkoper aanbiedt dan de Xbox One? Is dit iets dat mogelijk je keuze voor een next-gen console verandert?

PlayStation 4 wordt beschikbaar voor 399 euro

PlayStation 4 wordt beschikbaar voor 399 euro

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch