Menu Premium

PlayStation 4 ondersteunt tweedehands games

Gamekings Redactie 11/06/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is nogal een punt van discussie geweest de afgelopen tijd. Sony hield stevig de lippen op elkaar, waar Microsoft zonder blikken of blozen de wereld in bracht dat tweedehands games kopen niet meer mogelijk zou zijn op de Xbox One. Later werd er water bij de wijn gedaan door te zeggen dat uitgevers zelf de keuze in handen krijgen, maar gamers waren al verontwaardigd. PlayStation 4 ondersteunt tweedehands games, laat Sony weten in hun persconferentie. Iets dat goed nieuws is voor velen en wellicht Microsoft over de streep trekt om het ook toe te laten.

Vanuit het perspectief van uitgevers is het logisch dat zij liever hebben dat gamers al hun games nieuw kopen. Gamers daarentegen zijn het er niet mee eens dat er een mogelijke beperking zou zijn op de ondersteuning van tweedehands games, omdat het gezien wordt als een recht dat ontnomen wordt om games die je uitgespeeld hebt te verkopen aan een ander. Voor de tweede groep is er goed nieuws, nu Sony laat weten dat de PlayStation 4 geen beperkingen kent wat tweedehands games betreft. Games gekocht via de PlayStation Store zullen wel nog steeds accountgebonden zijn, zoals dat nu ook op de PlayStation 3 het geval is. In feite zal er dus weinig veranderen ten opzichte van de huidige situatie.

De PlayStation 4 zal, zoals bij de Xbox One wel het geval is, geen ‘eens in de 24 uur online’-systeem hanteren. Ook dit is voor velen goed nieuws, want niet overal ter wereld is het mogelijk om eens per dag verbinding te maken met het internet, met als grote groep onder andere het Amerikaanse leger. Zij lieten eerder al weten dat zij niet blij waren met het systeem waarmee Microsoft op de proppen kwam zetten. Dat zou geen Call of Duty betekenen voor de heren en dames.

Verkoop of koop jij vaak tweedehands games? En hoe kijk naar deze onthulling van Sony?

PlayStation 4 ondersteunt tweedehands games

PlayStation 4 ondersteunt tweedehands games

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch