Menu Premium

PlayStation 4 integreert Gaikai

Gamekings Redactie 21/02/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het had natuurlijk ook niet anders kunnen verlopen, Sony kocht vorig jaar online-streaming dienst Gaikai voor 380 miljoen dollar. Zelfs voor een giga-corporatie als Sony is dat een flinke duit in de zak, dat deze dienst bewaard zou worden voor hun grootste, meest belangrijke product, dat zag iedereen aankomen. Maar pas vanaf enkele minuten geleden kunnen we het met zekerheid zeggen, de PlayStation 4 integreert Gaikai.

David Perry, de derde spreker tijdens de Sony persconferentie, die momenteel nog in volle gang is, deed de aankondiging. Perry, de CEO van Gaikai heeft zelf nog meegewerkt aan oldie Earth Worm Jim en is dus gamer in hart en nieren. In zijn speech legt haarfijn uit hoe Gaikai precies met de PlayStation 4 gaat samenwerken.

Er zijn meerdere dingen die de samenwerking met Gaikai naar de PS4 brengt. Ten eerste de integratie in de PlayStation Network Store. De slogan “Try it for free, Buy only what you love” is een slogan waar wij als gamers geheel achter staan. Alle games kunnen via Gaikai eerst gecheckt worden, voordat ze gekocht moeten worden.

Gaikai brengt ook de Spectate modus naar je PlayStation 4, de mogelijkheid om mee te kijken bij anderen die aan het gamen zijn. Maar, het blijft niet bij mee kijken, je kunt ook ingrijpen en echt iets toevoegen. Vrienden kunnen je helpen met je game, een healthpotion naar je gooien of je waarschuwen voor iets in hun rug.

Het belangrijkste dat de toevoeging van Gaikai naar je PS4 brengt is de samenwerking met de PlayStation Vita. Door Gaikai’s Remote-Play is het altijd mogelijk de game die je op je PS4 aan het spelen bent, te hervatten op je PlayStation Vita. Je kent het natuurlijk al van de Wii U, maar door de streaming mogelijkheden van Gaikai zul je geen last hebben van een weg vallende verbinding.

Wat je tijdens het kijken van de persconferentie nog niet wist, is dat de gehele speelsessie van Killzone Shadowfall direct via Gaikai werd opgenomen. Alle beelden die je zag, werden op dat exacte moment via Gaikai opgenomen en direct daarna op de Facebook pagina van Guerilla geplaatst. Kijk, dat willen we zien, live demonstraties van alle mooie beloften die worden gedaan.

We hebben er nog niet eens een uur op zitten en zijn nu al laaiend enthousiast. De integratie van Gaikai had niet beter kunnen zijn dan nu. Aww man, wat hebben we er zin in!

PlayStation 4 integreert Gaikai

PlayStation 4 integreert Gaikai

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch