Menu Premium

‘Playground neemt Rockstar en Lionhead developers aan voor Fable 4’

Hylke Haagsma 18/06/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Playground Games was een grote afwezigheid op de E3 dit jaar, nouja… Ze waren er in de vorm van de Lego DLC van Forza Horizon 4. We weten dat ze bezig zijn met een RPG project, een project wat afwezig was op de E3. Dit project trekt behoorlijk wat grote namen aan, zo weten we dankzij aankondigingen op LinkedIn.¬†

Red Dead Redemption 2 niveau wordt overgebracht  naar Playground

Neil Davies was een senior lighting artist bij Rockstar North tijdens het laatste gedeelte van de ontwikkeling van Red Dead Redemption 2. We weten niet precies wat hij aan de lighting heeft gedaan voor de cowboy game maar we gokken dat met het niveautje Red Dead 2 de nieuwe RPG (Fable 4 hoogstwaarschijnlijk) er prachtig belicht uit zal komen te zien.

Michael Leone was een Game Designer voor Rockstar tot vlak na de release van Red Dead afgelopen jaar. Hij heeft behoorlijk brede technische en design skills, het zou zo maar kunnen dat hij Principle Technical Designer wordt bij Playground.

Een oude bekende van… Lionhead Studio’s!

En dan het meest interessante… Tom Maddocks komt ook naar Playground als Audio Designer. Tom heeft met Ubisoft Massive gewerkt en freelance werkzaamheden gedaan voor PlayStation, hij werkte toen aan de audio voor PlayStation VR Worlds. Maar nog veel interessanter, hij werkte voor Lionhead als Audio stagaire en later Audio designer. Aan welk project vraag je je af? Fable Legends.

Oke, oke, het zou ook gewoon toevallig kunnen zijn. Het zijn immers allebei Britse studio’s. We weten nog altijd niet wat de nieuwe RPG van Playground precies zal zijn maar we horen nergens “nieuwe IP” en alle geruchten rondom Fable 4 worden ook niet met een duidelijke “nee” ontkracht door mensen bij Xbox of Playground, dus lijken al die geruchten toch waarheid te worden. En zeg nou zelf, de sprookjesachtige geluiden van Fable, daar heb je toch een oude bekende voor nodig? Playground is echter nog steeds flink bezig met het aannemen van nieuw personeel,¬†dus het uiteindelijke product is hoogstwaarschijnlijk nog ver weg.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch