Menu Premium

‘Plague Inc. gaat de mensheid redden van dodelijk virus’

Jan Johan Beldrok 26/03/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Toen het Coronavirus net toesloeg in China en we in het Westen nog dachten dat het bij ons niet zo’n vaart zou lopen, toen kwam de game Plague Inc. al in het nieuws. Plague Inc. is een strategiespel van de Britse Indie studio Ndemic Creations. Doel van de game is om een virus te ontwikkelen dat de mensheid uitroeit. De speler ontwikkelt dit virus met behulp van een epidemisch model met een complexe en realistische reeks variabelen. Veel Chinezen dachten in de begindagen van de ellende dat ze met behulp van deze sim beter konden begrijpen hoe ze het Coronavirus moesten bestrijden. Wat natuurlijk volkomen bullshit is.

Plague Inc. is een game en heeft niks met realiteit te maken

Ndemic Creations genoot aan de ene kant van de spotlights die ineens op hun game gericht waren. De verkoopcijfers stegen snel. Aan de andere kant voelden ze zich niet bepaald senang bij het feit dat sommige mensen dachten dat je Corona kon bestrijden met behulp van hun titel. En dus riepen ze daar waar mogelijk dat Plague Inc. niks met de realiteit te maken had en mensen dus geen conclusies aan uitkomsten van de game konden verbinden.

De nieuwe update is tijdens de pandemie gratis voor iedereen

Maar goed, als de hele wereld je game opeens kent, dan is het misschien toch handig om er ook gebruik van te maken. Daar is immers niks mis mee. Ndemic Creations werkt nu aan nieuwe modus in de game die spelers juist de kans geeft om de mensheid te redden van een dodelijk virus. Spelers kunnen straks triage-centra opzetten, quarantaineperiodes opleggen, social distancing verplicht maken en publieke ruimtes sluiten. Daarnaast heeft Ndemic 250.000 dollar gedoneerd aan CEPI en WHO voor onderzoek naar het Coronavirus. Wat een nette geste is. Wanneer de nieuwe spelmodus beschikbaar is, weet de developer nog niet. Wel is zeker dat de update tijdens de huidige pandemie gratis is voor alle spelers.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch