Menu Premium

Phil Spencer: Xbox Series X launch vooralsnog op schema

Dansky 02/04/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Phil Spencer, je weet wel die grote baas bij Xbox, heeft in een interview met IGN vertelt dat de Xbox Series X nog steeds op schema ligt voor launch tijdens holiday 2020. Met of zonder Halo.

Unlocked interview

In het uur durende interview sprak Phil openlijk over een heel scala aan onderwerpen. Van het uitstellen van Wasteland 3 tot wat Phil vond van de presentatie van Mark Cerny over de specs van de Playstation 5. Het interessantste is natuurlijk wat Phil had te vertellen over de launch van de Xbox Series X.

Veiligheid voor alles

De veiligheid van de teams staat ver voorop zo vertelt Phil. Op dit moment starten de supply chains in China weer op en de geluiden uit die hoek stemmen hem dan ook positief.

Er zijn twee hoofdproblemen op dit moment: softwarematig (het maken van games) en hardware/platformmatig (het testen van de hardware). Het maken van een game vanaf thuis met een groot verdeeld team is erg lastig. Mede door de grote assets pools die de teams gebruiken om de games te maken. Daarnaast wordt normaal gesproken een nieuwe console op kantoor getest maar in de huidige tijd is dat verplaatst naar de huizen van werknemers. Onder andere Phil heeft een exemplaar thuis staan die hij dagelijks gebruikt. De mazzelaar. Voor wat betreft de planning was Phil erg stellig:

“There is nothing right now that says we’re not gonna make the dates that we’ve been planning. But this is real-time stuff and the safety and security will be on the top. Along with the quality of the product. I don’t wanna rush a product out if it’s not ready, so feeling good but with eyes wide open.”

Dus houd nog even een slag om de arm want dit kan nog veranderen maar voor nu lijkt het erop dat de Xbox Series X gewoon uitkomt tijdens holiday 2020. Helaas wou Phil niets vertellen over de prijs van de nieuwe console. Ryan Mccaffrey, Executive Editor van IGN, vroeg met enige hoop wanneer hij de nieuwe console kon pre-orderen waarop Phil heel droogjes antwoorden: “I think we’ve gotta tell you the price first.” maar praatte er vervolgens rustig overheen en zei dat er later in de zomer, waarschijnlijk, pre-ordered kan worden.

Er is nog niet begonnen aan plan B voor de launch Xbox Series X

Op de vraag of er een plan B is, was Phil erg duidelijk. Dat is er nog niet. Wel deed hij iets meer uit de doeken over eventuele alternatieve scenario’s.

Hij weet bijvoorbeeld dat het gefaceerd uitbrengen van de console per regio in de wereld erg veel tranen heeft opgeleverd in het verleden. Phil zijn woorden: “I survived the Xbox One launch.”  Een mooi understatement want dit ging totaal niet goed. De release in Japan was negen maanden te laat om maar iets te noemen. Phil en kornuiten hebben hier van geleerd want er wordt niet apart released zei hij. Het gaat hun om de hardware, service en software” samen. Het hele pakket kan je wel stellen. Het plan is dan ook om alles tegelijk uit te leveren. Op de vraag of de hardware wordt vertraagd voor bijvoorbeeld software (we kijken naar jou Halo Infinite) zei Phil het volgende:

“I don’t think we will hold the launch of the overall platform for any individual game. We have to be very transparent with people on where we are.”

Duidelijk nieuws van ome Phil dus: veiligheid voor alles, nog geen plan B en transparantie voor alle fans van Xbox. Ohja, en een holiday 2020 release. Voor nu.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch