Menu Premium

Phil Spencer reageert op kritiek na uitspraken over VR

Lars Leeftink 28/11/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Phil Spencer voelde zich genoodzaakt om te reageren op kritiek die hij kreeg na zijn uitspraken over VR. Volg je het nog? Mooi. Want de uitleg komt nog. Eerst maar eens even de uitspraken die Phil Spencer dus een paar dagen geleden deed.

De uitspraken van Phil Spencer

Recent zei de baas van Xbox dat niemand op VR zit te wachten, dat hij een paar issues ziet en dat de markt zich sloom ontwikkeld. Zo sloom dat Xbox er voorlopig niet zoveel interesse in heeft. En je raadt het al: de VR community was op zijn pik getrapt. Sommige mensen op twitter reageerde fel en waren geraakt door de uitspraken van Phil Spencer. Spencer heeft nu gereageerd op deze kritiek, zoals dat tegenwoordig hoort als je gewaagde uitspraken doet: “I’ve said publicly, I love how our industry has pioneered: AI, physics, 3D, RT, VR/AR etc. For us, it’s about focus on our innovations right now. I’ve played some great VR games, I got to play Half-Life: Alyx in the summer, amazing. It’s just not our focus with Scarlett.”.

De VR-markt

Want die is er wel degelijk. Bedrijven als Sony,. Valve, HTC, Facebook en ga zo maar door hebben al geïnvesteerd in virtual reality. Apple lijkt ook interesse te hebben in het ontwikkelen van een VR headset. Het probleem is alleen dat deze bedrijven, die natuurlijk wel wat kunnen lijden, hun investering nog niet bepaald hebben teruggekregen. De release van Half-Life: Alyx lijkt dan ook een marktstunt van Valve te zijn om zo de markt wat in gang te brengen. Want bedrijven willen gewoon winst zien, vanzelfsprekend. Phil Spencer ziet overduidelijk geen markt voor Xbox in de VR-wereld en lijkt zich er dan voorlopig ook niet zo druk om te maken. Xbox zal zich in ieder geval de komende tijd niet gaan focussen op VR. Was Getekend: Phil Spencer.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch