Menu Premium

Phil Spencer gaat de Xbox-divisie leiden

Karim Shehata 31/03/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

In juli vorig jaar stapte Don Mattrick op die op dat moment verantwoordelijk was voor alles wat er bij Microsoft gebeurde wat betreft Xbox. Na zijn vertrek is er nog geen opvolger bekendgemaakt, maar nu een klein jaar later weten we wel wie Don Mattrick gaat opvolgen: Phil Spencer gaat de Xbox-divisie leiden.

Dit heeft Microsoft zojuist bekendgemaakt op Xbox Wire. Phil Spencer zelf had ook meteen een reactie in petto: “Ik ga nu Xbox, Xbox Live en alle creatieve teams achter Xbox Music, Xbox Video en Microsoft Studios leiden”, aldus Spencer. “Wij werken aan de nieuwe generatie games en entertainment”. Overigens is de aanstelling van Spencer als de baas van de Xbox-divisie niet het enige wat er vanaf nu gaat veranderen bij Microsoft, want Microsoft Studios zal vanaf nu als het ware samensmelten met de teams achter de Xbox en Xbox Live. Hierdoor is de Xbox-divisie niet meer gescheiden van Microsoft Studios, wat overigens sowieso opmerkelijk was. Alle games waarvan de IP exclusief van Microsoft was, werd uitgegeven onder de naam Microsoft Studios, maar dit viel dus tot op heden nog niet onder de Xbox-divisie. “Het combineren van deze teams versterkt de connectie tussen ‘s werelds meest innovatieve ontwikkelaars en het team achter de ontwikkeling van de Xbox”, aldus de kersverse baas van de Xbox-divisie.

Er is de laatste tijd dus erg veel gaande bij Microsoft. Waar Don Mattrick en Steve Ballmer vorig jaar al de deur achter zich dicht trokken bij het grote Amerikaanse bedrijf, stapte een paar weken geleden een andere hoge pief op van het Xbox-team in de persoon van Marc Whitten. Daarnaast kreeg Microsoft laatst te maken met een nieuwe CEO met Satya Nadella. Nu krijgt Phil Spencer dus een nieuwe taak bij Microsoft. Of hij deze goed gaat invullen weten we natuurlijk nog niet, maar we wensen hem in ieder geval erg veel succes!

Phil Spencer gaat de Xbox-divisie leiden

 

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch