Menu Premium

Phil Harrison maakt meer bekend over de Xbox One-DVR en Kinect

Gamekings Redactie 26/09/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het ging misschien onder de radar van de meeste gamers door, maar vanmiddag ging er een Xbox One-presentatie van start. Op de Eurogamer Expo worden enkele interessante details over de Xbox One publiek gemaakt en Microsoft’s Phil Harrison maakt meer bekend over de Xbox One-DVR en Kinect.

We leven in een tijdperk waarin mensen van alles met elkaar willen delen via sociale media en ook de nieuwe generatie consoles haakt hierop in. We zien het namelijk bij de Nintendo Wii U in de vorm van Miiverse, maar ook Sony en Microsoft maken van hun machines een sociaal deel-paradijs. Microsoft’s Vice President Phil Harrison had de eervolle taak om enkele nieuwe features van de Xbox One met de wereld te delen.

Dat de Xbox One een Digital Video Recorder, waarmee je gameplay, televisie en meer kunt opnemen in zich draagt, was al bekend. Hiermee gaan gamers straks naar hartenlust kunnen video kunnen opnemen. Nieuw is echter de feature waarmee gamers hun gameplay kunnen opnemen én tegelijkertijd kunnen voorzien van videocommentaar. De video en het commentaar zullen vervolgens naast elkaar worden afgespeeld in een picture-in-picture vorm. Ook zijn er een aantal deel-mogelijkheden. Je kunt er dan voor kiezen om de gemaakt video privé te houden, met vrienden te delen, of publiek te maken zodat iedereen ‘m kan bekijken. Dat wordt dus stukken gemakkelijker dan dat je het achteraf zou moeten monteren.

Op het Kinect-front is er ook nieuws. Dat het hier een vernuftig stukje technologie betreft werd ons reeds vaker verteld, maar de vandaag getoonde features zetten de beloftes aardig wat kracht bij. Kinect 2.0 is namelijk in staat om twee gelijktijdig sprekende stemmen van elkaar te onderscheiden en te begrijpen, en dat schijnt zelfs in het donker te kunnen volgens Phil Harrison. Dit gegeven werd ondersteund door een Kinect Sports Rivals video-demo. Hierin prijkte ook de technische vooruitgang op het gebied van motion-tracking, wat met dank aan Kinect 2.0 veel natuurlijker en preciezer is. De hyper-camera kan zelfs het gezicht van de speler tot in detail (1400 coördinatiepunten) scannen om vervolgens een getrouwe representatie van het gezicht over de avatar in de game te plakken.

Kinect Sports Rivals lijkt overigens een geschikte game om verschillende features te demonstreren en het is allemaal op zijn minst indrukwekkend te noemen. We wachten dan ook met smart af hoe ontwikkelaars dergelijke features op een boeiende manier in gameplay gaan implementeren. Dat het fraai is, is in ieder geval zeker.

Phil Harrison maakt meer bekend over de Xbox One-DVR en Kinect

Phil Harrison maakt meer bekend over de Xbox One-DVR en Kinect

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch