Menu Premium

Pharrell Williams werkt aan de soundtrack van NBA 2K15

Karim Shehata 15/07/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Of je jezelf er nu aan irriteert dat nummers als ‘Happy’ en ‘Get Lucky’ enorme hits zijn, of er daadwerkelijk erg van kunt genieten: Pharrell Williams is op dit moment een grote naam in de muziekindustrie. Zijn CD’s vliegen als warme broodjes over de toonbank en bij North Sea Jazz, wat afgelopen weekend plaatsvond in Rotterdam, werd hij met luid gejuich ontvangen. 2K Games moet gedacht hebben dat er dus iets te halen viel bij Pharrell Williams en de uitgever is daar dan ook ingeslaagd: Pharrell Williams werkt aan de soundtrack van NBA 2K15.

Dit heeft 2K Games zojuist aangekondigd. Eigen nummers van Pharrell Williams zul je waarschijnlijk niet horen in de game, maar hij heeft de artiesten die de soundtrack voor NBA 2K15 maken wel begeleiding gegeven en de nummers geproduceerd. “Het was een geweldige ervaring”, begint Pharrell. “Ik heb geprobeerd nummers te maken die divers zijn, maar toch heel erg veel motivatie voor gamers met zich meebrengen. Het was belangrijk voor me dat de muziek aansloot bij de actie die NBA Basketball te bieden heeft in NBA 2K15”, aldus de producer, zanger, rapper en singer-songwriter in één.

Pharrel Williams volgt hiermee twee grootheden op in de geschiedenis van de NBA 2K-serie. In het geval van NBA 2K13 produceerde rapper Jay-Z de soundtrack en werd hij zelfs benoemd tot executive producer van de game. Alhoewel te betwijfelen valt hoeveel invloed Jay-Z heeft gehad op de uiteindelijke gameplay van de game, valt te bezien. Wel is het natuurlijk geweldig om dit, als een grote artiest in de muziekindustrie, op je cv te kunnen zetten. LeBron James heeft vorig jaar meegeholpen aan de ontwikkeling van NBA 2K14, maar werd niet als executive producer van de game beschouwd.

Ook de Vice President op het gebied van marketing bij 2K Games heeft gereageerd op het nieuws: “Pharrell’s passie en expertise op het gebied van muziek gaan doorslaggevend zijn in het succes van de beste soundtrack die we ooit hebben neergezet in een NBA 2K-titel”, aldus Alfie Brody. “We hebben er vertrouwen in dat de samenwerking met Pharrell Williams op de gamer net zoveel indruk gaat maken als dat het op ons deed”, besluit Brody. De Vice President van de marketing bij 2K Games mag er dan zoveel vertrouwen in hebben, wij moeten het natuurlijk nog maar zien en vooral horen. Op 10 oktober kunnen we dus een oordeel vellen over Pharrell’s muziek in de game en over de game zelf, want dat is het moment waarop NBA 2K15 verschijnt voor de PC, Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3 en PlayStation 4.

Pharrell Williams werkt aan de soundtrack van NBA 2K15

Pharrell Williams werkt aan de soundtrack van NBA 2K15

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch