Menu Premium

PewDiePie biedt excuses aan: “Ik ben een idioot”

Koos Mooten
Google Plus Koos Mooten
Koos Mooten 12/09/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Zweedse YouTuber Felix Kjellberg aka PewDiePie kwam gisteren in het nieuws nadat hij tijdens een nachtelijke livestream het omstreden N-woord bezigde. Het bewuste incident voltrok zich gedurende een potje PlayerUnknown’s Battlegrounds, waarna het op social media helemaal los ging. Ook op Gamekings.tv ontstond er een vurige discussie omtrent deze kwestie. PewDiePie is enorm geschrokken van de heftige reacties. Zodoende heeft hij op zijn YouTube-kanaal een video geüpload waarin hij zijn excuses aanbiedt.

Domme daad

In de anderhalve minuut durende spijtbetuiging geeft PDP aan zich te schamen voor zijn uitspraak. Hij spreekt van een domme daad. De Zweedse YouTuber is vooral boos op zichzelf en betreurt het dat hij zich van zijn slechtste kant hij laten zien.

“Ik ben vooral teleurgesteld in mijzelf en het lijkt alsof ik niets geleerd heb van alle controverses uit het verleden”, zo begint PDP. “Ik weet dat ik niet zomaar alles kan zeggen en ermee weg kan komen, ik ben gewoon een idioot. Maar, dat maakt wat ik heb gezegd niet goed. Het spijt me enorm als ik iemand hiermee beledigd heb, pijn heb gedaan of teleurgesteld heb. Vanuit mijn voorbeeldfunctie moet ik beter weten.”

PDP wil niet geassocieerd worden met Nazi’s

Felix Kjellberg kondigde al eens eerder aan zich te willen distantiëren van controversiële uitspraken na de Nazi demonstraties in Charlottesville, Amerika. “Ik wil niet dat Nazi’s mijn grappen leuk vinden, ik gun ze dat plezier niet”, aldus PewDiePie destijds. “Daarom stop ik met deze grappen, Nazi memes zijn niet grappig meer. Het is niet zozeer dat ik mijzelf ga censureren, ik wil gewoon niet geassocieerd worden met die groepen.

PewDiePie’s eerdere controverses zorgden er al voor dat zijn YouTube Red show ‘Scare PewDiePie’ en een deal met Disney gecanceld werden.

 

Loading...
 • LucienK94

  Domme actie, oprechte excuses aangeboden, zorgen dat het niet meer gebeurd. Leven gaat verder. Klaar

 • Harry

  Fijn dat hij zo geschrokken is van de discussie hier op Gamekings en er meteen wat aan doet. Waren er maar meer mensen die zo serieus omgaan met de comments hier.

  /s

  • Yarno Boelens

   Goeie meme

  • Duchess

   Het is inderdaad maar goed dat Koos zijn vreemde obsessie hier op zo’n goede manier heeft kunnen gebruiken! De wereld is weer een beetje beter geworden dankzij hem.

 • Ryan

  Negroide.

  • XanonymoX

   Blank(e) (vla)

 • Russian225

  Vind het eigenlijk best wel zwak van hem, hij zei het toch niet specifiek tegen iemand met als doen om hem / haar te beledigen.

 • Besiege Milnow

  Ja het boeit jullie helemaals niks maar Pewds en nigger in de titel en jullie zaadsite krijgt ook weer eens wat kliks hé

 • Halper

  Het woord “neger” het verboden woord zoals de voldemort in de Harry Potter serie. Gefeliciteerd we hebben er weer een beperking bij.

 • ??

  Dus hoe moet ik dat land uitspreken wat tussen Mali en Tsjaad ligt?

  • Russian225

   Je hebt er een dichter bij huis: MonteNegro.

   • OsirisNLD

    Dat betekent Zwarte Berg, beetje kromme vergelijking.

    • Russian225

     Ja ik weet heus wel wat negro betekend, dus mijn vraag is waarom mensen massaal moord en brand schreeuwen als het gezegd wordt.

     • spoofghost

      Geen idee, misschien moeten die mensen maar is leren dat niemand een shit geeft als ze gaan huilen omdat iemand een woord gebruikt dat als controversieel wordt bestempeld.

 • DC_Frisian

  Wat een zak patat.

 • Bravado

  Ik blijf het een beetje eng vinden dat we opeens over het N-woord praten. Kan me niet herinneren dat dit voorheen ook zo aangeduid werd.

  • Boskeerl

   Kan me voorstellen dat je als site het woord niet wilt plaatsten. Puur als statement om afstand van het woord nigga te nemen. Als dat om die reden gebeurt, juich ik het alleen maar toe.

 • #nomorekidsoninternet

  Kinderen van tegenwoordig hebben geen opvoeding gehad. Denken maar dat ze alles kunnen roepen en zeker op het internet, wetende dat ze veilig op hun kamertje zitten. Wat kunnen deze kinderen blij zijn dat ze nu opgroeien en niet in mijn tijd. Hadden ze al lang zelfmoord gepleegd

  • thedarklord

   kinderen van tegenwoordig hebben een kort lontje en zijn snel gekwetst. Of eigenlijk moet ik zeggen ook volwassenen van tegenwoordig. Het interessantste van deze hele issue vindt ik dat het voornamelijk blanken zijn die gekwetst zijn en moeten laten zien hoe erg ze het vinden dat pewdiepie per ongeluk het woord neger zei.

   • Russian225

    Ja de weg met ons is flink de millennials ingeraamd

    • thedarklord

     Ik had trouwens nooit verwacht van Gamekings dat zij op deze issue de zelfde kant kozen als de Bond tegen Vloeken…

   • spoofghost

    Ja echt he, als iedereen zijn schouders ophaalde was er niks aan de hand.
    Maar zoals je zegt al die sneeuwvlokjes met hun tere zieltjes gaan meteen in de feutus houden zitten krijsen over hoe gekwetst ze zijn. Ik kan ze alleen maar keihard uitlachen.

   • Michael

    Lol, moet je voor de gein eens kijken naar dat stukje van Braboneger vs Tanja Jess bij Pauw gister.

    • thedarklord

     Haha lekkere shitshow. Interessante gast die Braboneger. Nog interessanter is de reactie van (idd voornamelijk) Tanja Jess. Bij alles wat/waarover hij vertelt zie je bij haar een gevoel van walging naar boven komen.

 • Nexxje

  Klinkt toch wel als een oprecht excuus. Klaar dan.

 • Montana

  Vet boeiend. Gaat nergens over.

 • TheOneWithManyNames045

  PC principal strikes again…

 • deBodde
 • MichaelRos82

  Ik moet hem wel geven, hij weet wel hoe hij z’n excuses moet aanbieden. Heel veel mensen doen em dat niet na, en deden ze dat maar vaker wel (niet alleen wanneer het om controverses gaat; ook gewoon wanneer mensen in het algemeen zich als eikels gedragen hebben)

  Onvoorwaardelijk zeggen “shit, dit was dom van me. Sorry” Heel netjes. Hopenlijk krijgen we meer van de mooiere kant van em te zien die daar kennelijk toch wel ergens zit.

  • Boskeerl

   Maar werkt dit altijd? Phil Anselmo (zanger Pantera en Down) heeft ook wat hele domme dingen gezegd op het podium( understatement) maar die kwam niet met zijn excuses weg. Terwijl zijn excuses video een stuk overtuigender was.

   • MichaelRos82

    Tja, ik kan alleen maar voor mezelf spreken. Ik weet niet of iedereen pewdiepie vergeven heeft, of zijn excuses genoeg vindt of aanvaardt, of bereid is om er zand over te gooien of whatever.

    Ik ben niet op enig niveau persoonlijk gekwests door de uitspraak dus er valt voor mij ook niks te vergeven. Wel keur ik het gebruik van dat woord echt af, en dus ook zijn actie. En ik vond deze excuses ruimhartig en tonen van zelfinzicht en ik persoonlijk geloof dat ie oprecht is. Maar dat is voor ieder om voor zichzelf te beslissen. Voor een heleboel reageerders hier bijvoorbeeld was de excuses niet eens nodig; das verder op hun conto.

    Ik denk dat je een excuses niet aanbiedt voor een ander maar voor jezelf. Of het nou gaat om zoiets als dit of omdat je net wat teveel hebt gedronken om een feestje en de sfeer verpest hebt, of omdat je iemands ming vaas omgestoten hebt of whatever. Ik denk niet dat je een excuses moet aanbieden in de verwachting van vergeven te worden. Das weer aan degene aan wie je je excuses aanbiedt.

    Dus ja ik denk dat het altijd werkt, maar niet perse om vergeven te worden. Ik kan wel altijd 100 keer meer respect opbrengen voor iemand die hun excuses aanbiedt dan iemand die er omheen probeert te draaien of goed probeert te praten. (Als je vind dat je je excuses niet eens aan hoeft te bieden omdat je staat achter wat je deed is natuurlijk weer een heel andere kwestie.)

    Wat betreft Phil Anselmo, ik had de excuses van hem nog niet gezien (wist wel wat er gebeurd was, ook veel van de dingen van voor Dimebash). Heb hem toevallig nu net naar aanleiding van je comment bekeken, so thanks for mentioning it! Altijd goed om alle info te hebben.

    Tja ik persoonlijk vind het wel moeilijk met Phil. Ik zelf vind z’n excuses zelf overigens minder overtuigend dan die van PDP, maar goed das natuurlijk ieder voor zich. Ik wil ook niet de scheidsrechter van de excuses ofzo gaan uithangen en ik ben zelf nogal van de zand erover dus ik wil em die kans nog wel geven. Maar damn man, desalniettemin wat komt dit laat in z’n carriere waarin toch wel heel veel van dit soort domme dingen zijn voorgekomen. Ik snap de skepsis vanuit een deel van de metal community wel hoor.

    Maar sorry,ik ben weer eens breedsprakig. Kort gezegd; ik denk dat als je echt spijt hebt van wat je gedaan hebt, wederom, in welke context dan ook, een oprechte excuses waarin je de verantwoordelijkheid neemt voor je acties je altijd beter naar voren laat komen dan halve excuses en half proberen goed te praten. En ik vond deze van PDP er eentje waar veel mensen, ook ikzelf soms wat dat betreft, best een vooreeld aan mag nemen.

    • Boskeerl

     Moet er wel bij zeggen dat ik het hele white wine verhaal van Phil echt een kontverhaal vindt

     • MichaelRos82

      haha, yeah me too 🙂

 • Druidys

  Het kan die jongen echt niks schelen dat hij het woord neger gebruikte als scheldwoord. Hij maakt alleen maar zijn excuses omdat het anders een negatieve impact heeft op zijn bedrijf. Nee echt zo netjes van iemand om zijn excuses aan te bieden, people please.

  Daarbij heeft het oorspronkelijke woord “negro” wat letterlijk zwart (uit het Spaans en Portugees) helemaal geen negatieve betekenis. Dat mensen het in onze taal vaak als scheldwoord gebruiken is natuurlijk zeer fout, wel opvallend dat “blanke” haast nooit gezien wordt als scheldwoord terwijl dat het wel is (of minder heftige reacties).

  Laat ik duidelijk zijn: iemand uitschelden met welk woord dan ook is natuurlijk fout. Al helemaal met gevoelige woorden zoals het N-woord. Persoonlijk als ik, zwarte of neger zou zeggen dan zou ik daar helemaal geen slechte bedoelingen mee hebben eveneens als met blanke. Wit, bruin, zwart, geel of paars iedereen zou trots moeten zijn op zijn afkomst.

  • DC_Frisian

   Mee eens. Ik zie overigens “nigger” hetzelfde als “nikker”, en dat heeft wel een negatieve bijklank, of zie ik dat verkeerd?
   Met het woord “Neger” is niks mis, net zoal “Eskimo”, maar dat schijnt vandaag de dag ook niet meer te kunnen?

   • MichaelRos82

    *kuch*

    “Volgens het Woordenboek der Nederlandsche Taal komt het woord in het Nederlands voor het eerst voor in 1644,[1] verwijzend naar de lading van een slavenschip. Hetzelfde woordenboek vertelt dat het woord neger tot de Nederlandse afschaffing van de slavernij in 1863 zwarte slaaf als betekenis had.[2]”

    [1]Neger in de Etymologiebank.
    [2]”Neger”. Woordenboek der Nederlandsche Taal, 1e ed., 1998.

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Neger

  • MichaelRos82

   “iedereen zou trots moeten zijn op zijn afkomst.”

   Ja en dat kan ook als je een of andere snelle Friese schaatser bent en met de Friese vlag je ererondje maakt na je overwinning. Komen je ouders echter uit Suriname en na een voetbaldwedstrijd wave je de Surinaamse vlag wordt het gebracht als nog net niet landverraad.

   Je schets oprecht een mooi ideaalbeeld. Maar mensen moeten eerst gelijk behanded worden voordat je kan verwachten dat ze op dezelfde manier reageren.

   • Boskeerl

    Ik denk dat we eerst het hele “Rassen” verhaal los moeten laten. We zijn volgens mij allemaal mensen de een is ,bruin, wit, donker whatever. Maar dit is allemaal een utopie vrees ik

    • MichaelRos82

     Nouja, ik denk dat het hele rassen verhaal wel ooit verdwijnt. Maar we moeten niet vergeten; we just barely got started addressing these issues. Allemaal, of het nou gaat om racisme, mysogynisme, homofobie, transfobie etc. Ik denk dat onze generatie geen post racial society (of post sex/post gender etc.) gaat meemaken nee. Maar we kunnen wel beginnen met dingen de juiste kant uit te sturen zodat onze achterkleinkinderen dat misschien wel meemaken.

     • Boskeerl

      Wijze woorden zo op de woensdag middag. Laten we op het beste hopen

 • Silas van Bezu

  Achjee iemand heeft “neger” gezegd. Het is wat..

  • Boskeerl

   Nigga is wat anders dan Neger. En lees hier net dat neger ook niet echt een heel positief woord is

 • Asdorino90
 • Nick Wezop
 • SinisterNL

  Kan iedereen stoppen met het zeggen van N-woord!??!?!?! Zeg gewoon Neger/Nigger als je dat bedoeld. je zegt het hier in (overdeel van) discussie context niet als beledeging #safespace.

  • CAVIAAA

   En zo is het. Onderling zeggen ze het ook tegen elkaar en dan zal je koos ook niet huiliehuilie horen doen.

 • Michael

  Koos kan het niet met rust laten hoor. Wat zal Ruben balen om te zien wat ze van zijn merk maken. Lekker zo doorgaan kerel..

 • guardian angel

  Maar uh wat dacht je van southpark de nieuwe game.
  Van easy naar hard? Daar hoor je ze hier niet overklagen? Omdat het southpark is,mogen zij er wel mee weg komen.

  • Ceryl Zentveld

   sorry hoor maar dat is geen vergelijking..

 • Silas van Bezu

  Wat leven we toch in een zielig landje, elkaar constant betichten van racisme wanneer daar ook maar de minste aanleiding toe mogelijk zou kunnen zijn eventueel mocht je een downie zijn en alleen maar 1 woord kent; nml racisme.
  Gaaf land man..

  Weetje, ik krijg zin om echt racistisch te gaan zijn puur om even te laten zien wat dat inhoudt.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord