Menu Premium

PewDiePie biedt excuses aan: “Ik ben een idioot”

Koos Mooten 12/09/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Zweedse YouTuber Felix Kjellberg aka PewDiePie kwam gisteren in het nieuws nadat hij tijdens een nachtelijke livestream het omstreden N-woord bezigde. Het bewuste incident voltrok zich gedurende een potje PlayerUnknown’s Battlegrounds, waarna het op social media helemaal los ging. Ook op Gamekings.tv ontstond er een vurige discussie omtrent deze kwestie. PewDiePie is enorm geschrokken van de heftige reacties. Zodoende heeft hij op zijn YouTube-kanaal een video geüpload waarin hij zijn excuses aanbiedt.

Domme daad

In de anderhalve minuut durende spijtbetuiging geeft PDP aan zich te schamen voor zijn uitspraak. Hij spreekt van een domme daad. De Zweedse YouTuber is vooral boos op zichzelf en betreurt het dat hij zich van zijn slechtste kant hij laten zien.

“Ik ben vooral teleurgesteld in mijzelf en het lijkt alsof ik niets geleerd heb van alle controverses uit het verleden”, zo begint PDP. “Ik weet dat ik niet zomaar alles kan zeggen en ermee weg kan komen, ik ben gewoon een idioot. Maar, dat maakt wat ik heb gezegd niet goed. Het spijt me enorm als ik iemand hiermee beledigd heb, pijn heb gedaan of teleurgesteld heb. Vanuit mijn voorbeeldfunctie moet ik beter weten.”

PDP wil niet geassocieerd worden met Nazi’s

Felix Kjellberg kondigde al eens eerder aan zich te willen distantiëren van controversiële uitspraken na de Nazi demonstraties in Charlottesville, Amerika. “Ik wil niet dat Nazi’s mijn grappen leuk vinden, ik gun ze dat plezier niet”, aldus PewDiePie destijds. “Daarom stop ik met deze grappen, Nazi memes zijn niet grappig meer. Het is niet zozeer dat ik mijzelf ga censureren, ik wil gewoon niet geassocieerd worden met die groepen.

PewDiePie’s eerdere controverses zorgden er al voor dat zijn YouTube Red show ‘Scare PewDiePie’ en een deal met Disney gecanceld werden.

 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch