Menu Premium

Petitie om PewDiePie te bannen van Youtube wordt massaal getekend

Hylke Haagsma 08/04/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

PewDiePie is het grootse kanaal op Youtube en is mogelijk het eerste kanaal dat meer dan 100 miljoen abonnees gaat krijgen. Ondanks zijn grote succes heeft de Youtuber ook veel te maken met opvallende relletjes en controversiƫle gebeurtenissen. PewDiePie wordt door veel mensen beschuldigd van het promoten van blanke suprematie. Nu is er een petitie op Change.org aangemaakt door Maria Ruiz die oproept om PewDiePie te bannen van Youtube vanwege het normaliseren van blanke suprematie.

De petitie ‘tegen’ PewDiePie krijgt flinke steun

De petitie op Change.org werd een paar weken geleden pas gemaakt, maar het is net begonnen mainstream aandacht te krijgen en heeft als gevolg daarvan veel meer handtekeningen gekregen. Het heeft 78,000 handtekeningen op dit moment, en er komen meer handtekeningen bij terwijl ik dit zit te schrijven.

De petitie beschrijft enkele PewDiePie-controverses die zich in de loop van de jaren hebben voorgedaan en verwijst naar hen als bewijs van zijn vermeende blanke suprematie. De genoemde voorbeelden omvatten PewDiePie’s gebruik van racistische leugens, evenals antisemitische en racistische grappen die de YouTuber in het verleden heeft gemaakt. De petitie lijkt niet het meest recente incident te vermelden waarin PewDiePie werd beschuldigd van antisemitisme, dat was toen hij per ongeluk een kanaal promootte met blanke suprematische inhoud.

PewDiePie reageerde op geheel eigen manier in een video, die kun je hieronder bekijken:

Youtube gaat waarschijnlijk niks tegen PewDiePie doen

Wat je ook van de Youtuber vind, zijn kanaal is een enorm succes. Ondanks alle controverses is hij op weg naar als allereerste de 100 miljoen abonnees te bereiken. Hij krijgt wel concurrentie van T-Series. Die hem op een bepaald moment zelfs wist in te halen. Hij kwam echter sterk terug en wist weer een voorsprong te creƫren van meer dan 400,000 abonnees. Door dit gigantische succes is de kans klein dat Youtube de succesvolle gamer ooit van het videoplatform zal verwijderen. Hij is immers een van de grote redenen waarvoor mensen naar Youtube komen. Met de petitie kunnen mensen echter wel een signaal afgeven.

Wat vind jij van deze ophef? Kan je het wel begrijpen? Of is het zo dat de Youtuber onterechte kritiek krijgt in jouw ogen? Laat het ons weten in de comments.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch