Menu Premium

Peter Moore: digitale games halen retail snel in

Gamekings Redactie 13/08/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Peter Moore: Digitale games halen retail snel in. In een interview met Reuters voorspelt COO van Electronic Arts, Peter Moore, dat het niet lang duurt voordat de inkomsten uit digitale transacties groter zullen zijn dan via de traditionele retailkanalen.

“Het moment nadert, wellicht twee of drie jaar van nu, dat we kunnen zeggen dat onze activiteiten met digitale media groter zijn dan met het fysieke medium”, aldus Moore.

Hij onderbouwt zijn uitspraak met groeiende omzetcijfers in de digitale tak van hun bedrijf. EA heeft hiermee in de afgelopen twaalf maanden 1,3 miljard dollar bij elkaar geharkt en verwacht voor het huidige fiscale jaar dat dit cijfer zal groeien naar 1,7 miljard. In het eerste kwartaal van hun nieuwe jaar (vanaf maart 2012) zijn de digitale inkomsten al spectaculair gegroeid met 55% afgezet tegen hetzelfde kwartaal in 2011.

Vergelijk dit met de 2,6 miljard dollar aan inkomsten die voorspeld wordt uit retailverkopen, en je ziet dat het verschil tussen de twee klein is geworden. Zeker als je weet dat in de maand juli de verkopen in de VS van fysieke discs met 20% zijn gedaald ten opzichte van het jaar daarvoor. Dan is duidelijk dat het niet zozeer de vraag is of de rollen omdraaien, maar alleen nog wanneer het moment werkelijk daar is.

Lange tijd zijn de beleggers wantrouwig geweest naar beursgenoteerde bedrijven als EA, Blizzard en Take-Two, met een lagere notering van de respectievelijke aandelen als gevolg. De angst was vooral of deze traditionele grootmachten in de industrie zich wel konden aanpassen aan het snel veranderende klimaat. Peter Moore gelooft nu dat EA hun vertrouwen terug heeft kunnen winnen.

“Voor dit fiscale jaar staan 41 sociale, mobiele en free-to-play games klaar om de markt op te gaan. En de kans zit erin dat nog meer zullen volgen.”

“Investeerders beginnen onze strategie te begrijpen, en zien het licht aan het eind van de tunnel door onze groeicijfers in alle markten waar we flink hebben geïnvesteerd. De totale industrie krijgt langzaamaan een hernieuwde aandacht van beleggers.”

Tot slot nog een hoopvolle opmerking van Peter Moore voor de liefhebbers van chique hoesjes en glimmende discs. Waar Frank Gibeau, president van EA nog niet zo heel lang geleden voorspelde dat het bedrijf in de nabije toekomst 100% digitaal zou gaan, vertelt Peter Moore ons dat de fysieke disc blijft bestaan:

“Wij zullen fysieke media nooit de rug toekeren. Zolang de consument een vraag heeft naar een disc, zullen wij die mogelijkheid bieden.”

De toekomst zal uitwijzen wie de waarheid spreekt. Maar voor gamers die graag voldaan hun ogen laten rusten op meerdere generaties aan verzamelde box art zal het spannend worden. Een schoenendoos vol usb-sticks is uiteindelijk toch niet echt hetzelfde.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch