Menu Premium

Peter Molyneux praat niet langer meer met de pers

Karim Shehata 13/02/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is altijd al een lastig verhaal geweest met Peter Molyneux. De man heeft het in zich om prachtige games te ontwikkelen, maar last bij het merendeel van zijn games allesbehalve de belofte in en krijgt daar natuurlijk erg veel kritiek op. Molyneux kwam daarnaast vaak in het nieuws vanwege z’n opvallende uitspraken en trekjes, alhoewel het er nu op lijkt dat we daar afscheid van moeten nemen. Peter Molyneux wilt namelijk niet langer meer praten met de pers.

Er zijn natuurlijk mensen die erg blij zijn met deze uiting van Molyneux, maar de reden dat hij heeft besloten om niet langer meer met de pers te praten, is bedroevend te noemen. Dit doet hij namelijk omdat hij en zijn familie erg veel worden bedreigd. We kunnen er dus hoog of laag om springen, maar het is natuurlijk erg triest te noemen dat deze man het gevoel heeft dat zijn leven in gevaar is. De reden voor deze bedreigingen zijn onder meer het hoogstwaarschijnlijk falen van Project Godus, een game die Molyneux maakt samen met 22 Cans.

“Ik hou van mijn games en ik hou ervan om deze te delen met mensen”, begint Molyneux. “Het probleem is, het werkt niet.” De bedreiging richting hem en zijn familie kunnen volgens Molyneux “niet langer meer doorgaan”. Hij zegt daarnaast in het interview dat hij zich vereerd voelt om deel uit te maken van de game-industrie, maar ook begrijpt dat sommige mensen het zat zijn met zijn ‘stem’ binnen de industrie en klaar zijn met zijn beloftes. “Ik denk dat de enige oplossing is om niet langer meer te praten met de pers”, besluit Molyneux.

Nogmaals, natuurlijk zijn er mensen die verheugd zijn met dit nieuws. De beloftes maakt Molyneux bijna nooit waar, waardoor de ontwikkeling van zijn games voor erg veel gamers volledig ongeloofwaardig is geworden. Laten we het echter wel over eens zijn dat bedreigingen in elk geval triest zijn en dat dat niet de reden moet zijn dat iemand moet stoppen met praten met de pers. Benieuwd ben ik naar jouw mening hierover. Moet Peter Molyneux de bedreigingen negeren en vrolijk doorgaan? Of is dit een verstandige keuze van de Fable-bedenker?

Bron: The Guardian

Peter Molyneux praat niet langer meer met de pers

Peter Molyneux praat niet langer meer met de pers

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch