Menu Premium

Peter Molyneux deelt eerste details over nieuwe game Legacy

Hylke Haagsma 12/02/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

De studio van Peter Molyneux, 22Cans studio heeft de eerste details bekendgemaakt over hun nieuwe game. Het gaat om een creatieve game genaamd Legacy. Legacy is de vierde game van 22Cans. Via een lange video werd het een en ander uit de doeken gedaan over het nieuwe spel.

Game met verschillende helften

Wat je ziet, lijkt een spel te zijn met twee verschillende helften. De eerste, die zich direct in de workshop afspeelt, benadrukt creatieve vrijheid. Hier kunnen spelers verschillende geprefabriceerde bouwelementen combineren om alles te creëren wat ze maar willen. Op een gegeven moment verschuift Legacy echter en wordt het een ervaring die meer lijkt op een industriële sim. Zodra deze eerdere uitvindingen in voldoende aantallen beginnen te verkopen, zullen spelers zich moeten gaan richten op het uitbreiden van hun zakenimperium, het aannemen van werknemers, het veiligstellen van middelen en het bouwen van fabrieken om de vraag van het publiek bij te houden. Uiteindelijk zullen bepaalde morele raadsels naar voren komen, waardoor spelers moeten beslissen of ze een goede werkgever of een slechte werkgever zijn als ze de ladder opgaan naar een bedrijfsoverheersing.

De sprookjesachtige Fable Games

Als je het ons vraagt een typische Molyneux game en zo te horen kan Molyneux het dilemma tussen goed en kwaad ook nog niet los laten. Dit gebruikte hij natuurlijk veelvoudig in zijn bekendere Fable Games. Eerder gaf Molyneux nog aan wat hij zou doen als hij nog een Fable 4 zou mogen maken. Fable: the Journey is de laatste game waar Molyneux aan meewerkte bij Lionhead Studios en daarna ging het verder down-hill met een gecancelde online game genaamd Fable Legends. Lionhead Studio’s is inmiddels gesloten door Microsoft en Molyneux is dus druk met zijn projecten bij 22Cans Studio.  Geruchten over een mogelijk Fable 4 door een andere studio zijn er al wel een tijdje…

Zijn jullie nog een beetje fan van de games van Molyneux? En hebben jullie warme herinneringen bij de Fable games van Molyneux? Of zitten jullie meer te wachten op een nieuwe Fable game zonder alle grote beloftes van Peter Molyneux die hij vaak niet waar wist te maken?

Fable: the Journey was de laatste game bij Lionhead waar Molyneux aan meewerkte.

 

 

 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch