Menu Premium

Peter Molyneux’ Curiosity release op 22 augustus

Gamekings Redactie 08/07/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Tijdens Rezzed, een indie games conferentie in Engeland, kondigde Peter Molyneux aan dat Curiosity, de eerste game van zijn nieuwe studio 22 Cans, op 22 augustus uit zal komen. Molyneux heeft 22 Cans opgericht na zijn vertrek bij Microsoft waar hij het gevoel had in een ‘creatieve padded cell te zitten’. Met de nieuwe studio wil Molyneux zijn beste game ooit gaan maken.

In de game breken spelers langzaam een grote kubus af totdat één van hen uiteindelijk het ‘waardevolle en levensveranderende’ mysterie in het binnenste van de kubus ontdekt. Aan Eurogamer vertelde Molyneux dat dit mysterie zo verbazingwekkend is dat het de kranten zal halen. Molyneux verzekerde ons dat het geen dode kat zal zijn en laten we hopen dat er binnen de kubus ook geen grote zak opgeblazen lucht te vinden is…

Naast het verkondigen van een wereldschokkend mysterie wil Molyneux met zijn game ook onderzoeken wat de effecten zijn van microtransacties in games. Hij doet dit onder andere door een diamanten pikhouweel beschikbaar te maken voor $50,000 dollar. In hoeverre we dit nog een microtransactie kunnen noemen is natuurlijk de vraag, maar Curiosity weet dankzij alle vreemde verhalen mijn nieuwsgierigheid wel te wekken.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch