Menu Premium
Loading...

PES 2019 Trailer: exit Champions League, meer clublicenties

Jan Johan Beldrok 09/05/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is nog niet eens zomer, maar de strijd tussen de twee footies, FIFA en Pro Evolution Soccer is al weer losgebarsten. Konami deed vandaag de aftrap door de eerste trailer van PES 2019 online te zetten. Blikvangers zijn Barca-speler Coutinho en ex-Manchester United idool David Beckham. De releasedatum is ook bekend gemaakt en dat wordt 30 augustus, waarmee ze dus weer voor de release van FIFA 2019 zitten. Wel zo slim.

Straks ook kaartjes kopen voor PES?

Opvallend is dat de Champions League en Europa League niet langer onderdeel van het voetbalspel zijn. Te duur? Nobody gives a fuck? We weten het niet, maar het is uit de 2019-editie gehaald. Daarvoor in de plaats komen meer licenties van clubs (het zou eens tijd worden) en stadions. Welke dat zijn, maakt Konami op dit moment nog niet bekend. Er komen ook verschillende nieuwe skill traits in het spel, waarmee spelers zogenaamde Magic Moments kunnen uitvoeren op het veld. Dat zijn bewegingen of acties die kenmerkend zijn voor een bepaalde voetballer. Dat soort moves zien we graag, dus is dit een welkome toevoeging.

Een andere opvallende aanpassing krijgt de myClub-modus waar een player card design system geintroduceerd gaat worden. Hoe dat kaartensysteem precies werkt, is helaas niet bekendgemaakt. Wij hebben echter wel een idee. Bij concurrent FIFA kunnen pakketjes met kaarten voor echt geld gekocht worden, mogelijk wil Konami hetzelfde in PES integreren. EA verdient zich er namelijk helemaal scheel aan.

PES 2019 komt uit voor de PlayStation 4, de Xbox One en op Steam. Op alle platforms is het spel in 4k-resolutie en met hdr-weergave te spelen, mits ondersteunde hardware wordt gebruikt. FC Barcelona-speler Philippe Coutinho staat op de cover. Ook komt er een speciale David Beckham-uitvoering van de game. Messi is dus weg. Komt ie weer terug naar FIFA? JJ hoopt in ieder geval van wel.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch