Menu Premium

PES 2019 volgt FIFA en stopt met verkoop in-game currency in België

Hylke Haagsma 13/02/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Konami heeft aangekondigd dat ze stoppen met Pro Evolution Soccer 2019’s in-game currency in België.

Alle eerder gekochte myClub-munten kun je gewoon gebruiken en de valuta zal je nog steeds krijgen voor het spelen van de game. Maar spelers zullen ze niet langer met echt geld kunnen kopen. “We fully respect the BGC’s interpretation of relevant laws and made the decision to implement local changes to “PES 2019 in Belgium”, geeft Konami aan in een statement.

Veel afschaffingen van de betaalde kistjes

Konami is de meest recente uitgever die actie onderneemt na het rapport van de Belgische Kansspelcommissie. In dit rapport worden Loot Boxes in games benoemd als een vorm van gokken. CS: GO gooide de loot boxes er vorige zomer ook uit. Blizzard haalde de betaalde kistjes vervolgens uit Overwatch en Heroes of the Storm. Meer recentelijk heeft EA eind vorige maand de FIFA Points verkoop in België afgeschaft.

In Nederland ook felle kritiek op loot boxes

Het lijkt er momenteel op dat er geen rechtstreekse actie door de Belgische kansspelcommissie tegen Konami is ondernomen. Het onderzoek van vorig jaar naar EA, lijkt doorslaggevend te zijn voor de recente afschaffing van de in-game currency sales van FIFA 19. Dit zou zomaar eens  tot de beslissing hebben bij Konami kunnen hebben geleid.

Ook in Nederland zijn loot boxes een belangrijk onderwerp in het nieuws. Zo kwam de Nederlandse kansspelcommissie met een manifest waarin ze een harde stelling tegen loot boxes namen.  Mogelijk kunnen we dus in de toekomst hetzelfde gaan zien in Pro Evolution Soccer. Hier is vooralsnog geen duidelijk bericht over gekomen, maar dit zit er natuurlijk voor de toekomst wel dik in. België loopt alleen een paar stappen voor in dit opzicht.

Wat vinden jullie? Is het verstandig dat Konami ervoor kiest om EA te volgen in het beleid omtrent de in-game currency verkopen? Of had Konami beter voor een heldhaftigere en meer standvastig beleid kunnen kiezen?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch