Menu Premium

Persona 5 is 1,5 miljoen keer verscheept

Karim Shehata 06/04/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Persona 5 is een aantal dagen geleden uitgekomen in het Westen. Waar Japanners al sinds 15 september 2016 aan de slag kunnen met deze game, is deze JRPG sinds 4 april uit in Noord-Amerika en Europa. Deze release heeft Atlus geen windeieren gelegd, want Persona 5 is inmiddels 1,5 miljoen keer verscheept.

Atlus heeft verder niet gedetailleerd hoe deze cijfers precies tot stand zijn gekomen, maar legt wel uit dat de westerse release een hele grote rol heeft gespeeld in deze hoge aantallen. Een rekensommetje van VG24/7 wijst uit dat Persona 5 sinds z’n release in Japan 600.000 keer is verscheept, waardoor er in het Westen nu dus zo’n 900.000 exemplaren van de JRPG in de omloop zijn.

Persona 5 wordt wereldwijd lovend ontvangen en breidt de lijst van succesvolle games in 2017 dus opnieuw uit. Vooral de Japanse games doen het de laatste tijd goed in het Westen, als we kijken naar de releases van bijvoorbeeld Nier: Automata, The Legend of Zelda: Breath of the Wild en Nioh. Of Persona 5 zich in dit nu al legendarische lijstje mag bevinden, mag je zelf beoordelen na het kijken van de review en natuurlijk het spelen van de game!

Bron: VG24/7

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch