Menu Premium

PEGI van kracht in het Verenigd Koninkrijk

Gamekings Redactie 30/07/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vanaf vandaag wordt de PEGI-leeftijdsclassificatie, die wij al lang en breed in ons kikkerlandje kennen, wettelijk ondersteund in het Verenigd Koninkrijk. Hiermee vervangt PEGI volledig de oude BBFC-rating die voorheen Britse ouders op de hoogte moest houden van leeftijdsgrenzen. De klassieke BBFC rating board is zodoende van de troon gestoten in Engeland.

De PEGI-leeftijdsclassificatie kent als grootste verschil met de voormalige Britse rating board het gebruik van verschillende stickers die de content van bepaalde games aan het licht brengen. Het aangeven van gewelddadigheid, sterke taal en drugsgebruik dienen daarbij als enkele voorbeelden. Het doel van deze vernieuwing is dan ook niet per se voorkomen dat volwassene games in de handen van Britse gamertjes vallen, die komen uiteindelijk toch wel aan de ‘verboden vruchten’, maar eerder om ouders een beter beeld te geven van de inhoud van specifieke titels.

De enige afwijking binnen de nieuwe leeftijdsgrenzen is het vervangen van de vijftienjarige leeftijdsgroep (BBFC), naar een zestienjarige leeftijdsgroep (PEGI). Zodanig kent Engeland nu twaalf, zestien en achttien jaar als nieuwe indicaties. Mocht een winkelier deze regels aan zijn laars lappen, dan staat hem een fikse boete van 5.000 Britse pond te wachten. Helemaal een feest is de zesjarige celstraf die daarnaast op de heer (of dame) opgelegd kan worden. ‘Not something to take lightly’ dus, zoals ze dat in het Engels mooi weten te verwoorden. 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch