Menu Premium

PEGI gaat mogelijk leeftijdsclassificaties aanpassen voor VR

Gamekings Redactie 19/11/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Voordat games de markt op mogen, krijgen deze eerst altijd een leeftijdsclassificatie. PEGI, het bedrijf dat in Europa bepaalt vanaf welke leeftijd je bepaalde games ‘mag’ spelen, denkt erover om leeftijdsclassificatie voor VR-games aan te passen, nu blijkt dat deze vaak toch iets enger kunnen zijn dan gedacht.

Tijdens de Paris Games Week gaf Shuhei Yoshida, baas bij Sony Worldwide Studios, in een gesprek met Digital Spy al aan dat er wellicht een nieuw classificatiesysteem zou moeten komen voor games die mogelijk ‘trauma’ kunnen veroorzaken. Hierdoor is PEGI serieus gaan nadenken over een nieuw, waarschijnlijk strenger, systeem.

Dirk Bosmans van PEGI stelt in een interview met MCV: “PEGI moet de komende golf van VR-producten toetsen aan de hand van de gebruikelijke vragenlijst, maar sommige criteria daarin aanpassen – criteria die te maken hebben met angst (momenteel PEGI 7) en horror (niet-geweldadig, momenteel PEGI 12) – zodra een breder scala aan VR-producten in de komende tijd op de markt komen.” Het lijkt er dus op dat PEGI het één en ander zal aanpassen, zodat de jeugd minder snel blootgesteld wordt aan games die een traumatiserende werking kunnen hebben.

Wat vind jij ervan dat PEGI de criteria wil aanpassen voor VR-games: helemaal mee eens, of vind je het totale onzin? Laat het gerust weten in de comments!

Bron: MCV

PEGI gaat mogelijk leeftijdsclassificaties aanpassen voor VR

PEGI gaat mogelijk leeftijdsclassificaties aanpassen voor VR

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch