Menu Premium

PDP nieuwe co-publisher Rock Band 4

Jeroen Wiersma 08/03/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Oktober 2015 kende de terugkeer van ontwikkelaar Harmonix, met het verschijnen van Rock Band 4 voor de PlayStation 4 en de Xbox One. Partner Mad Catz was tot op heden verantwoordelijk voor de uitgave van de game en het ontwikkelen van nieuwe controllers. Tot op heden, want hoewel de samenwerking volgens Harmonix blijft bestaan, is Mad Catz niet langer dé partner. Precision Designed Products is de nieuwe co-publisher van Rock Band 4.

Waarom het partnerschap tot een einde is gekomen is niet volledig duidelijk. Wat echter bekend is, is dat het bij Mad Catz niet helemaal goed gaat. Ondanks dat de game goed verkocht, lagen de verkopen lager dan de verwachting. Daarop maakte de ontwikkelaar bekend dat één derde van de werknemers moest worden ontslagen. Het is mogelijk dat Mad Catz het contract heeft verkocht om aan financiële verplichtingen te voldoen, maar het kan ook zijn dat Harmonix liever een stabielere partner heeft en Mad Catz heeft laten vallen.

Over de keuze voor PDP is Harmonix wel duidelijk. CEO Steve Janiak noemt  PDP een “producent van wereldklasse” en geeft aan dat ze “een verdiende reputatie in innovatie, klanttevredenheid en kwaliteit” hebben. Verder zegt hij ook dat PDP “de expertise heeft om de ambitieuze plannen voor de toekomst van Rock Band te ondersteunen, met nieuwe hardware naast een grote Rock Band 4 update die deze herfst verschijnt.”

Bron: MCV

PDP nieuwe co-publisher Rock Band 4

PDP nieuwe co-publisher Rock Band 4

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch