Menu Premium

Microsoft maakt samen met PC-fabrikanten VR headsets voor Windows 10

Angelique Grift 26/10/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vandaag kregen we te horen dat Microsoft serieuze stappen gaat ondernemen richting Virtual Reality. Eerder maakten wij al kennis met de HoloLens, maar dit een stapje verder. We hoeven niet meer ons telefoontje te gebruiken, want Microsoft maakt samen met PC-fabrikanten VR headsets voor Windows 10.

Tijdens het Windows 10 event werd duidelijk gemaakt dat het om een ervaring moest gaan die je totaal onderdompelt in de virtuele wereld. De headset gaat onder andere inside-out tracking sensors en externe camera’s bevatten, welke we al kennen van de Oculus Rift. Verder is er helaas nog weinig bekend.

De partners die zich over het klusje gaan buigen zijn tot nu toe HP, Dell, Lenovo, Asus en Acer. Acer was al aan het werk met Starbreeze om VR-headsets te maken. Ook Lenovo heeft de handen al ineen geslagen met een partner. Alleen van HP en Dell hebben we nog niets gehoord.

Begin 2017 staat er een update gepland voor Windows 10 die onder andere de virtual reality moet gaan ondersteunen. De zogenaamde Creators-update moet volgens Terry Myerson geweldig zijn voor gamers en geïnteresseerden in virtual reality of het gebruik van 3D-applicaties.

In 2017 mogen we de headset van de top pc-maker partners verwachten. Is Windows 10 en virtual reality jouw walhalla of sta je niet zo te springen om nog meer VR-headsets?

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch