Menu Premium

Het mysterie rondom Bigfoot in GTA 5 is eindelijk ontrafeld

Joep Omes 28/06/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Jaren na de release van Grand Theft Auto 5 blijft Rockstar haar publiek tevreden houden met updates en geheimen in de enorme open wereld van de game. Vorig jaar vonden spelers een gouden peyoteplant die, wanneer je deze tot je nam, de speler veranderde in Sasquatch. Sindsdien zijn gamers fanatiek op zoek gegaan naar de rest van het verhaal achter dit bizarre mysterie en hebben zij ontdekt dat dit pas een tipje van de sluier was. Inmiddels is het mysterie rondom Bigfoot in GTA 5 eindelijk ontrafeld.

Voor als je het niet gevolgd hebt, nog even alles op een rijtje. Nadat men de gouden peyote cactus had gespot, ging de zoektocht verder. De code waaruit de game bestaat werd doorgespit, want daar stonden alle coördinaten voor de overige planten. Het consumeren van deze cactussen maakte het mogelijk voor spelers om te spelen als Bigfoot. Rockstar liet hints achter in de code, met vage verwijzingen naar ‘Tuesday’. Bovendien werd een deel van de code alleen getriggerd op momenten dat sneeuwt of mistig is in de game. Elke update en patch werd er door een select gezelschap in de code gekeken wat Rockstar voor de community achterliet. Al snel kwamen ze erachter dat alle plantjes op specifieke dagen gegeten moesten worden, onder bepaalde weersomstandigheden. Daarna voegde Rockstar pas het volgende deel van het geheim toe aan de code.

De zoektocht naar het mysterie werd nu een jacht. Na het eten van elke plant, kon de speler als Bigfoot op ‘jacht’ naar een andere bigfoot, die in de verte verscheen. Deze achtervolging was natuurlijk een verwijzing naar GTA Online’s Hunt The Beast mode. Toen ze eindelijk het beest te pakken kregen, werden de gamers beloond met een nieuw personage voor de Director mode. Dit was vanzelfsprekend het betreffende beest, dat een overduidelijke referentie naar Michael J. Fox, in de 80’s klassieker Teen Wolf.

De zoektocht naar Teen Wolf was teamwork, meer dan 30 gamers hielpen mee. Al jaren roepen hardcore GTA-fans dat er nog steeds geheimen zijn in de enorme wereld. Vaak is dat onzin, maar nu heeft Rockstar weer bewezen dat ze de meesters van de verstopte geheimen zijn. Speel jij nog GTA V? Vind jij het tof dat Rockstar zo lang na de release van de game nog steeds zo toegewijd is? Laat het weten in de comments!

Bron: Kotaku

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch