Menu Premium
Loading...

Sidescrolling zombies in Deadlight: Director’s Cut Launch Trailer

Mark Hoogland 21/06/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

De sidescrolling action platformer Deadlight was in 2012 één van de vroege instappers in de zombiehype, die de afgelopen E3 nog eens oplaaide met titels als State of Decay 2 en Days Gone. Vandaag verschijnt de director’s cut van Deadlight, wat door publisher Deep Silver luister wordt bijgezet met een launch trailer.

In Deadlight, ontwikkeld door het Spaanse Tequila Works, neem je de rol aan van Randall Wayne, die in het vervallen Seattle van 1986 op zoek gaat naar zijn familie. Dit wordt uiteraard geen probleemloze zoektocht; op zo’n beetje elke straathoek loeren zombies, in de game ‘shadows’ genoemd. Deze kun je te lijf gaan met je bijl of vuurwapens, maar de game nodigt meer uit om ze via je platforming skills te ontwijken. Deadlight kent een 2,5D-weergave en een grimmige, schaduwrijke sfeer die te vergelijken valt met This War of Mine.

Hoewel de originele versie van Deadlight overwegend positief werd ontvangen, ontving de game her en der wat kritiek vanwege de frustrerende controls. De director’s cut belooft gelukkig ‘verbeterde besturing’. Verder zijn de graphics naar een 1080p-resolutie opgewaardeerd en heeft de game een nieuwe Survival Arena Mode, waarbij je eindeloos zombies kunt killen – mét nieuwe wapens. De hardcore gamers met een console kunnen tot slot hun lol op met de Nightmare Mode, die je na het uitspelen met een alternatief einde beloont.

Deadlight: Director’s Cut is zoals gezegd vanaf vandaag verkrijgbaar, te weten voor PC, Xbox One en PlayStation 4. Ga jij terugkeren naar deze game of wordt dit wellicht jouw eerste kennismaking?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch