Menu Premium
Loading...

CCP Games maakt EVE Online in november deels free to play

31/08/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

De space MMORPG EVE Online stapt na ruim dertien jaar af van het idee dat de game enkel speelbaar is via maandelijkse abonnementen. Een nieuwe update in november introduceert een speelmodel waarin gamers ook voor nop het universum kunnen gaan verkennen. CCP Games hoopt hiermee zowel huidige spelers te behouden als nieuw bloed aan te trekken.

In bovenstaande video legt producer Andie Norgren uit hoe dit free to play-element in z’n werk gaat; spelers worden onderverdeeld in twee zogeheten Clone States; Alpha en Omega. De spelers met actieve abonnementen vallen onder laatstgenoemde en zullen geen enkele verandering ondergaan qua ontwikkeling van skills en andere mogelijkheden.

Zodra een abonnement afloopt of een speler voor het eerst – en voor niets – EVE Online binnenkomt, neemt deze de Alpha-status aan. Hierin train je je skills langzamer en kun je een beperkt aantal schepen bemannen. Verder valt aan elk onderdeel van de game ongelimiteerd deel te nemen, van missies tot de enorme ruimtegevechten waar EVE Online om bekendstaat. Zodra je je abonneert krijg je de Omega-status.

CCP Games hoopt dat EVE Online dankzij de Clone States-update een nog groter, toegankelijker platform wordt voor de ruimtereizigers onder ons. Ben jij al één van hen, of lijkt de toevoeging van free to play je een prima manier om de game eens te checken? Laat het weten in de comments!

Bron: VG24/7

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch