Menu Premium

Blizzard sloopt de Avoid Player knop uit Overwatch

Joep Omes 22/06/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Nog meer Overwatch nieuws op je bakkes! Eerder vandaag schreven we al dat de leden van Overwatch op de PC inmiddels hun skills kunnen testen met de Competitive Play beta, maar er is meer. Blizzard sloopt de Avoid Player knop uit Overwatch. De reden hiervoor is dat de knop de matchmaker in de war schopt.

Het is helaas maar al te waar: gefrustreerde gamers uiten nogal eens hun irritaties tegenover hun teamgenoten, of juist hun tegenstanders. Dit gaat niet altijd op de vriendelijkste manier. Om vervelende speelsessies zo veel mogelijk te voorkomen introduceerde Blizzard de Avoid Player knop, waardoor je in de toekomst niet meer werd ingedeeld in een game met de speler die je zojuist je huid vol had gescholden. De knop bracht echter een ander probleem met zich mee. Volgens Jeff Kaplan, Game Director van Overwatch, komt het regelmatig voor dat gamers, wanneer zij van de beste spelers verliezen, massaal op die verdomde knop rammen. Op die manier kunnen die spelers steeds minder snel een match vinden, omdat niemand meer met ze wil spelen. Daardoor worden ze tegen de laagste, nieuwste spelers ingedeeld. Om het spelplezier op die manier niet te willen bederven, wordt de knop er nu uitgesloopt.

Het ziet er naar uit dat we nadat de knop verdwijnt moeten vertrouwen op het reporting-systeem van Blizzard wanneer iemand onaardig of oneerlijk speelt. Kom jij vaak pestkoppen tegen in Overwatch? Ben je het eens met de beslissing van Blizzard om de knop voortaan weg te laten? Start de discussie in de comments!

Bron: Gamesradar

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch