Menu Premium

Batman: The Telltale Series werkt niet lekker op de PC

Roy de Keijzer 03/08/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

De mensen die PC-versie van Batman: The Telltale Series onlangs hebben aangeschaft op Steam zijn zeer ontevreden over deze port. De PC-versie heeft namelijk problemen met de besturing door de slechte controller support en heeft last van performance issues. Hierdoor werkt de game voor veel mensen niet lekker. Geen wonder dus dat vele fans bepaald niet blij worden van deze versie. De Steam-pagina van de game laat zien dat er op dit moment bijna 400 negatieve reviews zijn geschreven over de game. In de reviews zijn een grote verscheidenheid aan problemen te vinden.

Een van de meest gemelde problemen is een bug die optreedt die de cursor op een bepaald deel van het scherm vastzet. Dit kan gebeuren als een resolutie van 720p of hoger is ingesteld. Een andere klacht van veel gebruikers is de afwezigheid van de ‘apply’-knop wanneer een nieuwe resolutie wordt ingesteld. Hierdoor vinden de meeste mensen het instellen van een resolutie onduidelijk, want je krijgt namelijk geen feedback dat de nieuwe resolutie is ingesteld. Omdat het resolutie optie-menu onderdeel is van een sub-menu, moet er twee keer op de escape-knop worden gedrukt voordat zo’n ‘apply’-knop in het beeld verschijnt. Juist, lekker onlogisch.

Een ander veel voorkomend probleem is dat Batman: The Telltale Series lijkt te kampen met in-game lag. Ook loopt op bepaalde momenten het dialoog niet synchroon met de animaties, waardoor characters kunnen gaan stotteren.

Bepaalde laptopgebruikers hebben problemen met de grafische settings, waardoor de game geen gebruik maakt van de door jou ingestelde hardware en automatisch bepaalde default-instellingen gebruikt. Dit resulteert in gefrustreerde spelers, die niet het optimale uit hun systeem kunnen halen en de frame-rate op een laag pitje staat. Dit terwijl hun systeem meer zou moeten aankunnen, als we de gamers op Steam moeten geloven.

Telltale-games hebben al eerder te maken gehad met controller support problemen en het lijk helaas ook dit keer weer raak te zijn met de PC-versie van Batman. De Xbox One controller support werkt op Windows 10 simpelweg niet. Er is een onhandige manier om dit via de compatibiliteitsmodus te omzeilen, maar daar stopt het niet. Zelfs als je het voor elkaar weet te krijgen dat de game de controller weet te herkennen, dan zijn er nog mapping problemen. De LB- en RB-knoppen zijn namelijk andersom ingesteld.

Dat deze problemen nu naar voren komen is eigenlijk wat vreemd, aangezien eerdere PC-versies van Telltale games over het algemeen gewoon prima werkten, op de controller support na dus. Speel jij deze Batman-game op je PC en heb je last van vergelijkbare problemen? Laat het ons weten in de comments!

Bron: VG24/7

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch