Menu Premium

PC zal niet altijd het leidende platform zijn volgens CD Projekt RED

Gamekings Redactie 08/03/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

De PC zal niet altijd het leidende platform zijn volgens CD Projekt RED, zoveel blijkt uit een interview met managing director Adam Badowski op GamesIndustry. Toch hoeven fans van de grafische kwaliteit van hun games niet te vrezen, want Badowski lijkt te snappen waar een grote kracht van hun serie ligt.

“Normaal gesproken dicteert het zwakste platform de kwaliteit voor alle platforms, maar visuele hoogstandjes zijn ons handelsmerk en dus moeten we elke platform individueel benaderen. (…) We weten intussen een hoop over de next-gen platforms dat we nog niet in de openbaarheid mogen brengen, maar onze strategie is altijd het maximale uit elk platform te halen, om de specifieke krachten en mogelijkheden optimaal te benutten.”

“Natuurlijk worden de belangrijkste technische beslissingen, zoals kiezen voor 64-bit architectuur en Direct X11, globaal gemaakt, maar daarbuiten benaderen we de platforms afzonderlijk van elkaar. Op de PC is het meeste mogelijk nu, maar de nieuwe platformen gaan een grote stap voorwaarts maken. Daarom wordt het in de toekomst veel makkelijker de grafische kwaliteit onderling redelijk gelijk te trekken. Andere dingen, zoals controls, worden nog steeds individueel op maat gemaakt voor elk platform. (…) PC was het leidende platform voor The Witcher 2 omdat het met afstand de meest krachtige was, maar dat kan maar zo veranderen in de toekomst.”

Wie al even vreesde dat CD Projekt RED op de Crytek-tour ging zoals destijds met Crysis 2 kan dus opgelucht ademhalen. Crysis 2 brak veel PC-gamer harten in stukken, omdat het eerste deel duidelijk voor de krachtige PC was ontwikkeld, maar voor het tweede deel de consoles als uitgangspunt gekozen werd. In de ogen van vele liefhebbers van de PC was de strategische move van Crytek de ultieme knieval voor het grote geld. In het geval van CD Projekt lijkt het er meer op dat ze met de toekomstige next-gen platforms verwachten nu overal alle toeters en bellen in te kunnen zetten.

Voor wie nog twijfelt sluiten we af met Badowski’s gouden regel voor zijn CD Projekt RED.

“Wij zetten altijd in op zeer ambitieuze projecten. Ik geloof heilig dat als je wilt slagen, dat de creatieve visie leidend moet zijn voor de zakelijke bedrijfsbeslissingen en nooit andersom – dat is cruciaal voor ons. Sommige bedrijven laten hun zakelijke belangen het creatieve beleid bepalen van hun studio, en persoonlijk vind ik dat rampzalig.”

Ons gamerhart gaat altijd wat harder slaan van zulke heldere taal, hoe zit dat met jou?

PC zal niet altijd het leidende platform zijn volgens CD Projekt RED

PC zal niet altijd het leidende platform zijn volgens CD Projekt RED

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch